Fitness, bilet, bıçak bedava

Değer kaybeden Türk lirasına sahip çıkmak amacıyla döviz bozdurmayı teşvik için bedava bilet, yemek, bıçak fitness üyeliği uygulamaları başlatıldı

DOLARIN 3.60 sınırına dayanmasından sonra döviz karşısında değer kaybeden Türk lirasına sahip çıkmak adına çeşitli uygulamalar hayata geçirilliyor. Belli miktarın üzerinde döviz bozduran ve makbuzu gösterenlere, bedava yemek, bilet, bıçak ve fitness üyeliği vaat ediliyor. 
Trabzon’daki dükkanında, Sürmene bıçağı satan Atakan Berk, “500 dolar bozdur, bıçağın bizden hediye olsun” kampanyası başlattığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısından etkilendiğini belirten Berk, “Vatandaşı sokağa çağırdığında biz de çıktık.  Burada tank yoktu belki ama biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Şimdi de  Cumhurbaşkanımız, ‘dolar bozdurun, altına yatırım yapın’ deyince, ne yapabilirim diye düşündüm” dedi. 
Makbuzu göster yeter 
 Berk, 2 günde yaklaşık 5 bin dolara yakın dövizi Türk lirasına çevirdiklerini gösteren makbuzla gelen vatandaşlara piyasa değeri 60 lira olan el yapımı Sürmene bıçağı hediye ettiğini söyledi.  Ordu’da yaşayan tekvando antrenörü Halil Öziş de bin doları  liraya çevirdiğini gösteren makbuzla kendisine gelenlerin, fitness salonundan bir ay ücretsiz yararlanabileceği bir kampanya başlattı. 
Ücretsiz karnını doyuruyor 
Giresun Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Ercan Ayhan da 250 dolar ya da euro bozdurarak makbuzunu getirene restoranında ücretsiz yemek sunuyor.  Yaşanan süreçte elini taşın altına koymak için bu uygulamayı başlattığını belirten Ayhan, “Yükselen döviz kuru karşısında adeta bir kurtuluş mücadelesi başlatıldı. Bu konuda hükümete tam destek veriyoruz” dedi. Metro Şirketler Grubu’nun sahibi Galip Öztürk de Twitter’dan, 500 dolar bozdurup makbuzu WhatsApp’la iletenlere bilet hediye edeceğini duyurdu.

04 Ara 2016 - 08:21 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber