Fitch her çeyrekte Türk bankaları raporu yayımlayacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'deki bankalara dair, her çeyrekte veri raporu yayımlamaya başlayacağını duyurdu

FİTCHRatings'ten yapılan açıklamada, "Türk Bankaları Veri İzlenimi" başlığıyla her çeyrekte yayımlanacak raporda, Türkiye'deki bankaların Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiği finansal verilerin ve bilançoların olacağı belirtildi.

Söz konusu raporlarda Türkiye'deki bankaların finansal ölçütlerine kapsamlı şekilde yer verileceği ifade edilirken, kredi profillerinin olası sonuçlarının da analiz edileceği kaydedildi.

İlki bugün yayımlanan raporda Türkiye'deki en büyük 10 bankaya yer verilirken, bu yılın ilk dokuz ayı ve üçüncü çeyreğine dair verilerden oluştuğu bilgisi paylaşıldı.

Fitch, bugünkü raporunda, Türkiye'deki bankaların yılın ilk üç çeyreğinde ılımlı büyüme gösterdiğini, karlılık oranlarını arttırdığını ve sermaye miktarlarının sağlam olduğunu vurgularken, bu yılın son çeyreğinde Türk lirasındaki zayıflamanın bankaların finansal ölçütleri üzerinde baskı oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Raporların, gelecekte, KAP'ta duyurulan verilerden yaklaşık iki hafta içinde yayımlanmasının tahmin edildiği bildirildi.

06 Ara 2016 - 07:14 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber