FETÖ’nün ekonomik kaynakları kurutuldu

FETÖ’nün Türkiye içinde ekonomik kaynaklarının tasfiye edildiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Canikli, “FETÖ darbesi olmasaydı daha hızlı büyürdük” dedi

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ'nün Türkiye içindeki ekonomik kaynaklarının tümüne yakınının tasfiye edildiğini açıkladı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından bu şirketlere atanan kayyumlar hakkında da bilgi veren Canikli, "Şirkete değil gruplara kayyum atanıyor. 600 şirket 30 grup var. Kayyum grubun içindeki şirketlerin de başına geçmiş oluyor. Kayyumlar her bir şirket için ayrı ücret almıyor. Kayyumlar 2 bin lira ile 8 bin 500 lira arasında ücret alıyor" dedi.
TMSF PİYASAYA GÜVEN VERDİ
FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle TMSF'ye devredilen şirket sayısının 600'ü geçtiğini belirten Başbakan Yardımcısı Canikli şunları söyledi: "Büyük firmalar var. 100 binin üzerinde istihdam sağlayan şirketler grubu söz konusu. Dolayısıyla bunların bu süreçte faaliyetlerinin bozulması ve iflas durumuna gelmeleri ekonomiye bir zarardır. TMSF'ye aktarıldıktan sonra bu şirketlerin bozulmaya yüz tutmuş mali yapıları, ticari faaliyetleri hızla düzelmeye, borsa değerleri de hızla artmaya başladı. TMSF'ye aktarılmaları güven verdi. Bu süreçte bu şirketlerin yaşadıkları sıkıntıların hepsi çözüldü. Artık çok daha profesyonelce yönetiliyorlar." 
EKONOMİNİN İSTİKRARI HEDEF ALINDI 
Örgütün ekonominin dengesini ve istikrarını hedef aldığını belirten Canikli, "Türkiye bu hadiseleri yaşamamış olsaydı bugün ekonomik alanda, siyasi alanda, bölgesinde ve uluslararası arenada çok daha önemli noktalarda olurdu. Yine de beceremediler, sadece hızlı yürüyüşümüzü bir miktar yavaşlattılar" dedi.

21 Kas 2016 - 06:22 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber