Faizler 14 ayın dibinde

İngiltere`nin AB`de kalacağı ve Merkez Bankası`nın sadeleşme adımlarına devam edeceği beklentilerinin piyasada güçlenmesiyle gösterge tahvilin bileşik faizi 14 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 8,91`e geriledi

GÖSTERGE tahvilin bileşik faizi yüzde 8,91 ile 13  Nisan 2015'ten bu yana gördüğü en düşük seviyesine indi.
Hafta başından bu yana küresel piyasalardaki olumlu hava ve Türkiye  Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) sadeleşme adımlarına gelecek  ay da devam  edeceği beklentilerin etkisiyle tahvil faizleri de düşüşe geçti.
Geçen hafta yüzde 9,34'ü gören 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik  faizi, yeni haftada, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde (AB) kalacağına dair  beklentilerin artması ve TCMB'nin gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 9,50'den  yüzde 9,00'a indirmesiyle yüzde 9'un altına geriledi.
Güne yüzde 9,09 seviyesinden başlayan 2 yıllık gösterge tahvilin  bileşik faizi, bugünkü referandumda İngiltere'nin AB’de kalma yönünde karar  çıkacağı beklentisiyle yüzde 8,91'e kadar düştü. Böylece gösterge tahvilin  bileşik faizi 14 ayın en düşük seviyesini gördü. On yıllık tahvilin bileşik faizi  ise yüzde 9,42 ile iki haftanın en düşük seviyesine indi.
Analistler, küresel piyasalarda İngiltere kaynaklı pozitif havanın  hakim olması ve Merkez Bankasının gelecek dönemde sadeleşme adımlarını devam  ettireceği beklentisiyle gösterge tahvilin bileşik faizinde geri çekilmeler  yaşandığını belirtiyor.
Küresel piyasalarda bozulma yaşanmaması durumunda kısa vadede 2 yıllık  gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 8,50 - 8,60 seviyelerinin  görülebileceğini aktaran analistler, yükselişlerde ise yüzde 9,10 - 9,20  seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini dile getiriyor.

23 Haz 2016 - 16:37 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber