Esnafa masrafsız kredi

91 bin esnafın 400 milyon liralık faiz borcu silindi. Bundan sonraki adım, esnafa masrafsız kredi vermek olacak

 GÜMRÜK

ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, borçlarını zamanında ödeyemeyen ve borcu Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından üstlenilen yaklaşık 91 bin esnaf ve sanatkarın önündeki tıkanıklığın, birliğin yaklaşık 15 gün önce aldığı bir kararla aşıldığını belirtti. Bakan Canikli, "Toplam 860 milyon liralık borcun 400 milyon liralık faiz kısmı TESKOMB tarafından tamamen silindi" dedi.

'230 BİN KİŞİ FAYDALANACAK'

TESKOMB ev sahipliğinde İstanbul'daki Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği'nin (AECM) Genel Kurulu'nda   konuşan Bakan Canikli, birliğin bir yapılandırma imkanı sunduğunu, uygulamadan yaklaşık 230 bin kişinin yararlandığını dile getirdi.

MASRAFSIZ KREDİ GELİYOR

TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül ise esnafa büyük yarar sağlayacak bir konu üzerinde çalıştıklarının da müjdesini verdi. Akgül, "TESKOMB olarak bundan sonra tamamen masrafsız bir şekilde esnafa kredi vermeyi planlıyoruz. Esnaf ve sanatkara verilen kredide 10 yıl önce yüzde 20 masraf kesintisi vardı. Hükümetin yaptığı çalışmalarla bu oran yüzde 1 buçuğa kadar düştü. Bu yüzde 1 buçuğu da kaldırma niyetindeyiz" şeklinde konuştu. Üretenin değerli olduğunu vurgulayan Akgül, "Biz durursak hayat durur, o nedenle çalışmaya, üretmeye devam" diye konuştu.

'KOBİ'LERİN YANINDA OLMALIYIZ'

AECM Başkanı José Fernando Figueiredo ise, iş dünyasının gelişmesi, yeni şirketlerin açılması, istihdam yaratılması konusunda özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) kredi desteği ve danışmanlık yardımı yapmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Figueiredo, "Bilgiden inovasyona, girişimden üretime ve istihdama KOBİ'lerin yanında olmalıyız" dedi.

'ESNAFI İHRACATÇI YAPACAĞIZ'

TESKOMB'un 10 yıllık süreçte güçlendiğini hatırlatan Başkan Akgül, kredilerin yüzde 100'ünü garanti eden bir kuruluş olduklarını ve 10 yılda 12 buçuk milyar euro kredi kullandırarak geri dönüş riskinde sıfır sorun yaşadıklarının altını çizdi. Akgül, "Ayrıca 81 ilden 81 esnafımızı eğitip ihracatçı yapacağız" diye konuştu.

20 Eki 2014 - 23:59 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber