Emeklilere ek zam yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'nin soru önergesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıtladı

BAKAN Şimşek, 2002 Aralık-2014 Ekim dönemi itibarıyla kamu görevlilerinin ve emeklilerin mali ve sosyal haklarında önemli ölçüde artışlar sağlandığını söyledi. Emeklilerin aylık ve ücretlerine ilişkin söz konusu artışlar göz önünde bulundurulduğunda, aylık ve ücretlerdeki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiğini ifade eden Bakan Şimşek, "Aylıklardaki reel artışların emeklilerin satın alma güçlerini de arttırdığı görülüyor" dedi.

'EMEKLİYE İLAVE ARTIŞ YOK'

Maliye Bakanı Şimşek, emeklilerin mali ve sosyal haklarında genel bir düzenlemeyle ilave artışlar yapılmasına yönelik halihazırda bakanlıkça yürütülmekte olan bir çalışma bulunmadığını açıkladı.

Bakan Şimşek, destek primi kesinti süresi ve miktarını dikkate alarak, çalışan emeklilerin maaşlarının yeniden hesaplanması yolunda  bakanlık tarafından yürütülen bir çalışma bulunmadığını ifade etti.

19 Ara 2014 - 03:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber