Emekli olacakları bekleyen büyük tehlike

Türkiye'de çalışanların yüzde 53'ü emekli olduktan sonra parasız kalmaktan, yüzde 45'i ise sadece günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmekten endişe duyuyor

Türkiye'de çalışanların yüzde 53'ü emekli olduktan sonra parasız kalmaktan, yüzde 45'i ise sadece günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmekten endişe duyuyor

Emeklilik, Türkiye'de özellikle düzenli gelir olması nedeniyle istenen ama bu gelirin genel anlamda yetersizliği nedeniyle korkulan bir kavram. İşte bu kapsamda, HSBC tarafından dün yayınlanan "Emekliliğin Geleceği Raporu", dünyadaki örnekleriyle karşılaştırmalı olarak dikkat çekici sonuçlar ortaya koyuyor:

GELİR YETERLİ ARTMIYOR

*Türkiye'de çalışanların yüzde 54'ü çalışmayı bıraktıktan sonra rahat bir yaşam sürdürebileceği konusunda kaygılı.

*Yine yüzde 53'ü parasız kalmaktan, yüzde 45'i ise yalnızca günlük ihtiyaçlarını karşılayacak kadar kaynağa sahip olmaktan endişe duyuyor.

*Henüz emekli olmayanların yüzde 59'u şu anda emeklilik için birikim yapmıyor veya birikim yapmayı düşünmüyor.

*Çalışma çağında olan kişilerin yüzde yüzde 39'u, gelirlerinin yaşam maliyetleriyle aynı düzeyde ilerlemediğini belirtiyor.

YÜZDE 75'İ HAZIRLIKSIZ

*Emekli olanlar arasında rahat bir emeklilik için yeterli hazırlık yapmayanların yüzde 75'i hazırlıklarının yetersizliğini emekli olduktan sonra fark ettiğini belirtiyor.

18 YIL AÇIKTA KALIYOR

*Eski yasal düzenlemeye tabi olanların tam emeklilik yaşı ortalaması 49, beklenen yaşam süresi ortalama ise 75.

*Buna göre Türkiye'de ortalama emeklilik dönemi 26 yıl. Bu sürenin dünya ortalaması ise 18 yıl.

*Ancak araştımaya katılanlar, emeklilik yatırımlarının emekli olduktan sonra ortalama 8 yıl yeteceğini düşünüyor.

*Bu durum Türkiye'deki emekliler için 18 yıllık bir gelir boşluğu anlamına geliyor. Dünya ortalaması ise 7 yıl.
Kaynak: Son dakika

20 Oca 2015 - 14:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber