Elektrik faturası ‘serbest’ düşüşte

Ayda 120 liradan fazla elektrik faturası ödeyen abonelerin istediği şirketi seçmesi yüzde 15’e varan indirim getirdi. Kolen Elektrik Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, “Bu uygulamayla yılda 1 ayın elektriği bedavaya geliyor” dedi

ELEKTRİK dağıtımının özelleştirilmesinin ardından belli bir rakamın üzerinde fatura ödeyen abonelerin istediği tedarik şirketini seçme hakkı elde etmesi faturaları ucuzlatıyor. Sabah'tan İbrahim Acar'ın haberine göre, aylık 120 liranın üzerinde fatura ödeyen abonelerin istediği şirketle anlaşma yapma hakkını kazanmasıyla, sektördeki 200'ün üzerindeki şirket arasında kıyasıya rekabet başladı. Bu da aylık faturalarda yüzde 15'lere varan oranda indirim getirdi. Toplam 34 milyon elektrik abonesi var. Serbest tüketici hakkı olan abone sayısı ise 2 milyon. Bunun 100 bini tedarik şirketleriyle çalışıyor. Kalan 1.9 milyon abone ise indirimden habersiz olduğu için bu haktan yararlanamıyor. 
YÜZDE 15'E VARAN İNDİRİM
Kolin Grubu şirketlerinden Kolen Enerji, yaptığı birebir tanıtımlarla konudan habersiz işletmeleri bilgilendiriyor. Abonelerine ortalama 5 bin lira indirim sağladıklarını söyleyen Kolen Enerji Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, "Aylık faturası 5 milyon lira olan fabrikalar var. Bunlar ayda 500 bin lira kâr ediyor. Yılda bir ay bedava elektrik kullanıyorlar. Şirketler, bu avantajı bilmediği için 2 milyon abone bu haktan yararlanmıyor" dedi. Kolen Enerji'nin arkasında Kolin gibi çok güçlü bir grup olduğunu ancak kendilerinin bu gücün arkasına sığınarak çalışmayı tercih etmediklerini söyleyen Karayurt, "Biz 200 lisanslı tedarikçinin olduğu sektörde yoğun rekabet ve hizmet kalitemizi artırarak büyüyoruz. Yıllık büyüme oranımız yüzde 100" diye konuştu. Sektördeki liberalleşmenin tüketiciye olumlu yansıdığını söyleyen Karayurt, bunun farkına varan 100 bin abonenin bir tedarik şirketiyle çalışmaya başladığını ve böylece yüzde 15'lere varan indirimler aldığını söyledi.
12 YILDA 1 SENE BEDAVA 
Aylık elektrik faturası 120 liranın üzerinde gelen herkesin serbest tüketici olduğunu söyleyen Karayurt, "Yani istediği elektrik tedarik şirketinden elektriğini alabiliyor. 12 aylıkta bir fatura ya da bazen daha fazlası bedavaya gelebiliyor. 12 yılda 1 yıl elektrik bedava kullanıyorlar" dedi. 
MİLYONLARCA LİRALIK FATURA ÖDEYENLER VAR 
Kaya Uğur Karayurt, milyon liraların üzerinde elektrik faturası ödeyen abonelerin kendileriyle çalışmaya başladıktan sonra elde ettiği tasarruflarla, başka harcamaları karşıladıklarını belirtti. Abonelerin ortalama 5 bin lira indirim aldığını ancak ayda 5 ya da 20 milyon liralık elektrik faturası ödeyen şirketlerin elde ettiği indirimle bütün araç filosunu yenileyebildiğini belirten Karayurt, "Şu anda 3 bin 500 abonemize ortalama olarak sağladığımız 5 bin liralık indirimle, yaklaşık 18 milyon liralık bir tasarruf sağlanıyor. Bu da ekonomiye kazandırılıyor" dedi.

26 May 2016 - 11:26 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber