Dövizzedeler için kritik gün

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) yayınladığı genelge de sorunu çözemeyince devreye Başbakan Erdoğan girdi

İKTİDAR ve muhalefet gruplarının Meclis’te uzlaşarak gündeme getirdiği, ‘döviz kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması’ düzenlemesine ilişkin Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) yayınladığı genelge yeterli olmayınca, dövizzedeler yeniden soluğu TBMM’de aldı. Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile konut kredisi alan ancak bu para birimlerindeki ani değerlenmeyle birlikte borçları katlanan binlerce dövizzede, TBB’nin mart ayında yayınladığı genelgedeki, ‘banka ile mahkemelik olmama’, ‘borcunu daha önceden TL’ye çevirmeme’ gibi maddelere takılmıştı. Hal böyle olunca da dövizzedelerin tamamına yakını için TBB’nin genelgesi bir anlam ifade etmemişti.

30 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Geçen salı Meclis’e giden dövizzedelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyetlerini ilettiği ve Erdoğan’ın da 30 bin kişiyi bulan dövizzedelerin sorununun çözülmesi talimatını verdiği öğrenildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber’in TBB Genel Sekreteri Ekrem Kesin ile bir araya geldiği ve sorunun çözülmesi için görüştüğü belirtildi. Berber’in bankalardan, her ne aşamada olursa olsun dava açanların ve borçlarını daha önce Türk Lirası’na çeviren ya da yapılandıranların genelge kapsamında tutulmasını istediği kaydedildi. TBB’nin dün temsilci bankalarla bir araya geldiği, bugün ise dövizzedelerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

17 Nis 2014 - 10:14 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber