Dolar fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor!

Dolar fiyatlarındaki hareket tam gaz devam ediyor. 3 liranın üstüne çıkmasının ardından geçtiğimiz haftayı yatay bazda geçiren dolar fiyatları tekrar atağa geçti. Peki Kapalıçarşı'da dolar kuru kaç liradan işlem görüyor? Bir diğer yatırım ve hediye aracı olan altın fiyatlarında da hareketlilik sürüyor. Geçen haftayı oldukça hareketli geçiren altın fiyatları kaç lira oldu? İşte en güncel altın ve dolar fiyatları

YAKLAŞIK 2 haftadır 3 lira bandının üzerinde seyreden dolar fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Dolar fiyatlarındaki dalgalı kur devam ediyor. Yatırımcıların bir diğer merak konusu ise çeyrek altın fiyatları oldu. Düğün sezonunda rağbetin oldukça yüksek olduğu çeyrek altın fiyatlarında son durum ne? İşte dolar fiyatları ve çeyrek altın fiyatlarındaki en güncel uzman yorumları ve en güncel fiyatlar...
Kapalıçarşı'da 24 ayar has altının gram fiyatı 124,24 liradan, 22 ayar bilezik 113,94 liradan, cumhuriyet altını 835,00 liradan, tam altın 844,59 liradan, yarım altın 408,55 liradan çeyrek altın ise 204,28 liradan işlem görüyor... 
Amerikan doları 3,0777 liradan, Euro 3,4013 liradan işlem görüyor... 
Altın yatay seyrediyor 
Altın, ABD Merkez Bankası`nın bu akşam açıklanacak olan Eylül ayı toplantı tutanakları öncesi kaybını korudu. 
Altın, yatırımcıların bir sonraki faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaret alabilmek için bu akşam açıklanacak olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül ayı toplantı tutanaklarını beklemeleri ile birlikte kaybını korudu. 
Altının onsu, yüzde 0.5 düşüş gösterdiği Salı günkü seviyesi olan ons başına 1,252.80 dolardan, 1,254.96 dolara geldi. Fiyatlar bu yıl yüzde 18 arttı. 
Altının bu yılın ilk yarısındaki yüzde 25'lik rallisi, AVD'de borçlanma maliyetlerinin artmasına ilişkin beklentilerin güçlenmesi, buna bağlı olarak doların değer kazanması ve yatırımcısına faiz ödemesi olmayan metalin cazibesinin azaması ile birlikte zayıfladı. Yatırımcılar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın yakın bir zamanda faiz artırımına gitmesi konusunda şahinlerin baskısı altında olup olmadığını anlayabilmek için, Çarşamba akşamı açıklanacak Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 20-21 Eylül'deki toplantısının tutanaklarına bakacaklar. FOMC'un 10 üyesinin üçü Eylül aynda çoğunluğun faiz değiştirmeme akrarına faiz artırılması yönünde oy kullanarak muhalif kalmıştı. 
National Australia Bank Ltd. ekonomisti Vyanne Lai, "Muhalif sesler ve son açıklanan güçlü ABD verileri, traderların Aralık ayında faiz artırımını daha yüksek olasılıkla fiyatlandırabilecekleri anlamına geliyor," dedi ve "Bu durum kısa vadede altın için olumsuz olacak" şeklinde görüş bildirdi. 
Traderlar, vadeli işlem verilerine göre, Aralık ayında faiiz artırımı olasılığını üçte iki olarak görüyor. Gelecek ayki toplantı için bu olasılık yüzde 20'nin altında. 
Dolarda hareketlilik sürüyor 
Güney Afrika`dan gelen Maliye Bakanı`nın tutuklanacağı haberi ile dün 3.09 seviyesine dayanan dolar/TL yeni güne düşüşle başladı. Kur 3.07`den işlem görüyor. Euro/TL ise 3.40`dan işlemde. 
Hafta başından bu yana tansiyonu yükselen dolar/TL, Güney Afrika'dan gelen Maliye Bakanı'nın tutuklanacağı haberi ile dün 3.09 seviyesine dayandı. 
Bugün güne düşüşle başlayan dolar/TL şu dakikalarda 3.0775'ten işlem görüyor. 
Euro/TL ise 3.40'dan işlemde. 
TL'Yİ DE BASKILAYAN GÜNEY AFRİKALI BAKANDAN AÇIKLAMA 
Güney Afrika Maliye Bakanı Pravin Gordhan, kendisine yöneltilen yolsuzluk suçlamaları kapsamında 2 Kasım tarihinde mahkemeye çıkmak için resmi tebligat gelmesine karşın görevinde kalacağını belirtti. 
Gordhan, dün geç saatlerde yayınladığı açıklamasında, "Görevimi sürdürmek niyetindeyim. Yolsuzluk, kötü yönetim ve kamu kaynaklarının israfına karşı mücadele devam edecek" ifadelerini kullandı. 
Güney Afrika Maliye Bakanı Pravin Gordhan'nın bir soruşturma için 2 Kasım'da mahkemeye zorla çağrılmasının ardından ülke para birimi randın yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetmesi de benzer para birimlerindeki kayıpları tetiklemiş, Türk Lirası da bundan bir miktar baskı görmüştü.

12 Eki 2016 - 10:45 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber