Dolar 3,64 seviyesinde işlem görüyor

Dün 3,66`ya kadar yükselen dolar/TL, bu sabah uluslararası piyasada 3,64 seviyesinde işlem görüyor

HALKBANK Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD'nin İran'a yaptırımlarını ihlalle suçlanmasının ardından dün TL, dolar karşısında yüzde 1 civarında değer kaybetti. Haber duyulmadan önce 3,62 civarında işlem gören dolar/TL dün sabah saatlerinde 3,66'ya kadar yükseldi. Akşam saatlerinde ise tekrar 3,64 TL'ye döndü.
ABD'de yaşanan bu olayın politik bir gelişmeye dönüşmesinden endişe edilirken bir bankacı, "Halkbank'ın bu kaynağa maddi anlamda mecburiyeti olmadığı aşikar ancak işin yatırımcı gözündeki değeri açısından ihraç ilk etapta önemli bir gösterge olacak" dedi.
Dün kapanış saatine yakın saat 17.25'te 3,6415 seviyesinden işlem gören dolar/TL, bu sabah uluslararası piyasada aynı seviyede yatay bir seyir izliyor. Aynı saatte 3,9150 seviyeside olan euro/TL ise 3,92 civarında.
Bugün yurtiçinde mart ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verisi açıklanacak. Yurtdışında ise ABD işsizlik maaş başvuruları takip edilecek.

30 Mar 2017 - 10:01 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber