Destek için bugün son

Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan ve KOSGEB başvuru sürecini başarıyla geçen adaylar birliğin 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli kredi desteğinden faydalanabilecek

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile İŞ-KUR Alanya Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında düzenlenen 'Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Girişimcilik Kursu' protokolü kapsamında planlanan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' devam ediyor. ALTSO'dan yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Başvurular İŞKUR Alanya Hizmet Merkez Müdürlüğü’ne yapılacak.  Eğitime katılım için 26 Ekim Çarşamba (bugün) günü mesai bitimine kadar başvuru yapılması gerekiyor. Başvurunun ardından ALTSO'da 27 Ekim Perşembe günü yapılacak mülakattan sonra kesin katılımcı listesi oluşturulacak ve katılımcılara iletilecek.
390 KİŞİYE EĞİTİM FIRSATI
Programlar 1 Kasım Salı günü başlayacak. Kasım ve Aralık aylarında toplam 5 eğitim programı düzenlenecek. Bu eğitimlerle birlikte 2016 yılı içerisinde toplam 390 kişiye ALTSO’nun girişimleriyle eğitim verilmiş olacak. Bu yılın birinci döneminde 8 adet eğitim başarıyla tamamlanmıştı. Söz konusu eğitimlerle girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek olan eğitimde, bir iş fikrine sahip girişimciye iş planı hazırlama, pazar araştırması, üretim planlaması, yönetim planlaması, finansal planlamayla ilgili bilgiler aktarılacak. Girişimci adaylarının 70 saatlik eğitimin ardından iş planlarını oluşturarak iş kurmaları hedefleniyor.
KOSGEB'TEN 50 BİN TL HİBE
Bu kapsamda eğitimi tamamlayıp katılım belgelerini alan girişimci adayları, önce firmalarının resmi açılışını yapıp, sonra iş planlarını yazarak, KOSGEB başvuru sürecini başarıyla geçtikleri takdirde KOSGEB’in 50 bin TL hibe (2 bin  TL kuruluş giderleri +18 bin TL makine, ofis donanım, yazılım giderleri +30 bin TL kira + personel giderleri) ve '0' faizli  100 bin TL geri ödemeli kredi (makine teçhizat alımı teminat, banka teminat mektubu/kredi garanti fonu karşılığı) desteğinden faydalanabilecekler. Destekleme oranı erkek girişimcilerde yüzde 60, kadın girişimcilerde yüzde 80. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri başvuru süreci başlamış olup, İŞ-KUR Müdürlüğü’ne yapılacak başvuruların son tarihi 26 Ekim Çarşamba günü mesai bitimine kadardır."

25 Eki 2016 - 23:59 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber