Deli Dumrul ücretleri yasallaşıyor

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hazırlamış olduğu “Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı”na tepki gösterdi

TÜKETİCİ Hakları Derneği (THD) Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hazırlamış olduğu “Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı”na tepki gösterdi.  Şencan, bankaların almış olduğu ücretleri yasal hale getirdiğini belirterek, “Örneğin, bireysel krediler kapsamında tüketicilerin çekmiş olduğu kredilerde dosya masrafı yerine tahsis ücreti alınacaktır. Yönetmelik Taslağının ‘Tüketici ve Konut Finansmanı Kredilerine İlişkin Ücretler’ başlıklı 10. maddesine göre, yüz bin TL konut kredisi çeken bir tüketici 500TL tahsis ücreti ödeyecektir. Yönetmelik taslağı bu şekilde yürürlüğe girerse dosya masrafı yerine artık bundan sonra tahsis ücreti alınacaktır. Bugüne kadar alınan ‘Deli Dumrul’ ücretlerinden olan hesap işletim ücreti, para çekme ücreti, yıllık üyelik ücreti, ek kart yıllık üyelik ücreti, kart yenileme ücreti, nakit avans çekim ücreti, fatura ödeme ücreti, arşiv-araştırma ücreti, bakiye sorgulama ücreti gibi ücretler artık yasal hale gelecektir. Tüm bu ücretleri yetmiyormuş gibi, Yönetmelik Taslağının ‘Ücretlerin Değiştirilmesi’ başlıklı 7. maddesi ile bir takvim yılı içinde tüketicilerin onayı alınarak söz konusu ücretleri yüzde yirminin üzerinde arttırılabilecektir” dedi. Şencan yetkilileri tüketicilerin haklarını korumaları için görece davet etti.

27 Ağu 2014 - 23:23 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber