Darbe girişimi altın satışlarını olumsuz etkiledi

Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Hüseyin Hasacar, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kuyumcularda düğün için yapılan alışverişler dışındaki kişisel alışverişlerin azaldığını belirtti

MANİSA'daki kuyumcularda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düğün alışverişi dışındaki kişisel alışverişlerde azalma yaşandı. Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Hüseyin Hasacar, altın fiyatlarının darbe girişiminden önceki fiyatlarda olduğunu, ancak satışların azaldığını söyledi. Hasacar, "Gram altın 125 TL, çeyrek altını 208 TL, yarım altın 415 TL, tam altın ise 835 TL'den satılıyor. Fiyatlarda herhangi bir iniş çıkış yaşanmamasının sebebi, Avrupa'nın altına yatırımı sürdürmesidir. Dünya eksi faizlerde giderken, Avrupa'da hala altın yatırım aracı olarak görülüyor. Darbe girişiminden sonra vatandaşlarda bir tedirginlik yaşanmaya başladı. Şimdi kimse parasını harcamak istemiyor. Çünkü önümüzdeki süreçte neler olacağını tam olarak bilmiyor. Şu anda sadece düğün sezonu olduğu için zorunlu alışverişler yapılıyor. Düğün alışverişi yapanlar ise sadece gram altın satın alıyor. Darbe girişiminden önce kişisel alışverişler daha çoktu. Vatandaşlarımız kendilerine özgü bilezik, kolye veya takım veya yatırım amaçlı çeyrek, tam veya yarım satın alıyordu. Şimdi bunlarda bir düşüş yaşandı. Yani keyfe keder satışlar azaldı. İnanıyoruz ki önümüzdeki günlerde bu düşüş tersine döner" diye konuştu. 
Dernek Başkanı Hasacar son olarak vatandaşları altına yatırım yapmaya davet ederek, "Vatandaşlarımız altına yatırım yapmaya devam etsinler. Çünkü her ne olursa olsun altın kazandırmaya devam edecek. Kimse altını kısa vadeli bir yatırım olarak düşünmesin. Altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Çünkü dünyada inişler ve çıkışlar yaşanıyor. Bu nedenle bu iniş ve çıkışlara dikkat etmemiz gerekir" diye konuştu.

23 Ağu 2016 - 09:24 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber