Danimarka ile ticaret hedefi 5 milyar dolar

Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Danimarka arasındaki ticaret hacmine ilişkin, ''2015 sonu itibarıyla bu rakamı 5 milyar dolara çıkarma hedefi zor değil'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ile baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası toplantıda bir araya geldi.

Christianborg Sarayı'ndaki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede Erdoğan, Danimarka Başbakanı Schmidt'in geçen yıl Haziran ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından iki ilişkilerinde farklı bir dönemin başladığını belirterek, siyasi, askeri ve ekonomik alanlarda birlikte atılan adımların en üst düzeye çıktığını söyledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2012 sonu itibarıyla 1,7 milyar dolar seviyesine ulaştığını kaydeden Erdoğan, ''2015 sonu itibarıyla bu rakamı 5 milyar dolara çıkarma hedefi zor değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Danimarka'ya Türkiye'nin 30 kadar önde gelen firmanın üst yöneticileriyle geldiğine dikkati çekerek, ''Danimarkalı 550 kadar firma şu anda Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Bu firmaların Türkiye'deki faaliyetleri bizler için memnuniyet verici. Şimdi çok daha farklı bir adımı atalım istiyoruz. O da bugünkü görüşmelerden sonra inanıyorum ki 2015 sonuna doğru Türkiye-Danimarka ilişkileri ekonomik alanda çok farklı bir konuma taşınacak'' dedi.

Danimarka Başbakanı Schmidt de Türkiye ve Danimarka arasında çok güçlü ilişkiler bulunduğunu ve her iki ülkenin birbirine sunacağı imkanların fazla olduğunu dile getirdi.

Schmidt, bu işbirliğinin daha da ileriye taşınması için büyük bir potansiyel bulunduğunun altını çizerek, ''2016 yılına dek Türkiye'ye yönelik Danimarka'nın yaptığı ihracatın yüzde 50 artırılmasını öngörüyoruz. Belki kulağa yüksek bir oran gibi gelebilir ama bu her iki ülkenin başarabileceği bir orandır'' diye konuştu.

#

20 Mar 2013 - 16:02 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber