Commerzbank'tan TL açıklaması

Commerzbank Türkiye-Almanya arasındaki gerilimin Türk Lirası açısından risk oluşturduğunu belirtti

ALMAN  banka Commerzbank, Almanya ile Türkiye arasında son dönemde yükselen gerilimin Türk Lirası için risk oluşturduğunu açıkladı. Commerzbank analisti Alexandra Bechtel tarafından yayımlanan raporda Almanya’nın yatırımı ve seyahatleri kısıtlamasının Türk ekonomisine uzun vadede zarar verebileceği belirtildi.Business HT'nin haberine göre raporda, şimdiye kadar Alman hükümetinin ihracat kredi garantilerini yeniden değerlendireceğini belirttiğine dikkat çekilirken bu durumun bu garantilerin tamamen duracağı anlamına gelmeyebileceği vurgulandı. Raporda, ihracat kredi garantilerinin geri çekilmesinin doğrudan yabancı yatırım akışını derhal etkileyeceği belirtildi.Bankata göre Almanların Türkiye’ye seyahat etmelerinden kaçınması yönünde bir yaptırım ihracat kredi garanti kesintisinden daha az etkili de olsa kritik bir yaptırım olabilir. Şimdiye kadar Türk Lirası'nın ilişkilerin kötüleşmesinden kötü etkilenmediğini belirten Commerzbank bunda küresel risk ortamının carry kurlarına karşı çok destekleyici olmasının etkisi olduğunu ancak destekleyici bir küresel ortamının rehavet sebebi olmaması gerektiğini ifade etti.

24 Tem 2017 - 09:39 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber