Çin’in çizdiği yeni ipek yolunda Türkiye yok

Tarihî ipek yolu yeniden canlandırılmaya çalışılırken, Çin ani bir atakla Türkiye’yi devre dışı bırakmaya çalışıyor

BU iddia, Narenciye Tanıtım Grubu tarafından dile getirildi. Grubun Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Gürdoğan “Çin, Gürcistan üzerinden Karadeniz’i geçerek, Güney’de de Kıbrıs Rum kesimini kullanarak Türkiye’yi by-pass etmeye çalışıyor” dedi. 
Gürdoğan ise “Biz de Kazakistan ile ortak Ro-Ro ve trenferi hattı kuralım, Kazakistan’ı üs yaparak atak yapalım” dedi. Türkiye’nin Kazakistan’a narenciye ihracatını artırmak amacıyla Almatı’da organize edilen tanıtım etkinliğinde konuşan Gürdoğan “Çin, Gürcistan’ın batısında bulunan Anaklia’ya Türkiye’deki bütün limanların iki katı kapasitesine sahip bir liman yapıyor. Bu limana tren yolu ile gelip, Karadeniz’den deniz yolu ile devam ederek Avrupa pazarlarına ulaşmayı hedefliyor. Böylece ürün teslim süresini 10 güne düşürecek. Gürcistan’daki Anaklia limanı ile Romanya’nın Köstence limanı arasına trenferi ve Ro-Ro hattı kurarak Türkiye’yi by-pass edecekler. Çin, Güney Kıbrıs’a liman yaptı. Türkiye iki taraftan by-pass ediliyor. AB’ye alternatif pazar olacak bölge için acilen harekete geçmeliyiz” dedi.

05 Ara 2016 - 13:39 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber