Burada otel açana yüzde 65 hibe var

Son yıllarda Araplar'ın akınına uğrayan Karadeniz'deki turizm teşvikleri dikkat çekiyor. Giresun'da 500 Bin Euro'luk turizm yatırımı yapacak bir girişimciye bu miktarın yüzde 65'i hibe olarak veriliyor

DOĞU Karadeniz’in eşsiz güzellikteki bakir yaylaları ve şelalelerine sahip Giresun’da son yıllarda artan turizm hareketliliği ile birlikte şehirde konaklama sorunu baş gösterdi. Mevcut oteller turist yoğunluğunu kaldıramazken, ilde yapılacak otel yatırımlarına 1.2 milyon lira verileceği duyuruldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Meclis Başkan Vekili Mustafa Yılmaz, “Giresun’da Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu her 500 bin euroluk turizm yatırımının yüzde 65’ini hibe olarak veriyor. Bu da yaklaşık 1,2 milyon liraya denk geliyor. Bu imkanlar ile Giresun’umuza yeni birçok otel açıldı. Fakat Giresun turizmi öyle hızlı bir büyüme yaşadı ki mevcut oteller sezonda yeterli gelmiyor” dedi.
OTELLER DOLUNCA KALACAK YER BULAMADILAR
16 kişilik özel grubunu Karadeniz turuna çıkaran Eskişehirli turizmci Fatih Çetin, geçmiş yıllarda Giresun’da yer bulma konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, “Giresun son 2 yılda Eskişehirliler ‘in çok ilgisini çekti. Turlarımızda Giresun’a daha fazla yer veriyoruz. Çok bakir bir doğası ve misafirperver işletmecileri var. Bu grubumuzda Giresun yaylalarında veya merkezinde konaklamak istedik fakat kendimiz için üzücü Giresun için sevindirici bir olay ile karşılaştık.
Operasyon sorumlumuz 1 hafta öncesinden tüm otelleri aradı fakat yer bulamadık. Müşterilerimize Giresun’u gezdirdik fakat konaklama yapamadık. Olsun Giresun turizminin bu denli büyümesi ve yaylaların bozulmamış olması bizleri çok mutlu etti. 2018 için Eylül- Ekim aylarında otellerden rezervasyonlarımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.

19 Ağu 2017 - 13:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber