Böyle çıkış 15 yılda görülmedi!

Finansal veri araştırmaları yapan EPFR Global şirketinin araştırmasına göre, Türkiye'nin de aralarında olduğu gelişen ülkelerden geçen hafta yatırımcılar tam 9,5 milyar dolar çıkardı. Yani yatırımcıların bu ülkelerin borsalarından paralarını çekti

EN

büyük darbeyi ise Asya borsaları aldı. Asya borsalarından tam 7,9 milyar dolarlık çıkış yaşandı. Bu, son 15 yılda görülen en büyük para çıkışı olarak da kabul ediliyor. Bu çıkışta en büyük etken gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısında aşırı değer kaybetmesi ve bu ülkelerin tahvillerinin eskisi kadar kârlı bir yatırım olmaması. ABD'de faizlerin yükseleceği yönündeki beklentiler nedeniyle gelişen ülkelerden gelişmiş ülkelere daha fazla para çıkışının olacağına işaret ediliyor.

14 Haz 2015 - 15:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber