Borsa İstanbul'dan flaş karar

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi

BORSA İstanbul (BİST), 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdiğini açıkladı. BİST'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Borsa İstanbul A.Ş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir."

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, ne kadarlık varlığın çevrileceği ile ilgili olarak BloombergHT'ye yaptığı açıklamada, "Biz, mali tablolarımızda grup olarak birkaç şirketten oluşuyoruz. Mali tablolara detaylı olarak bakmak lazım. Yanlış bilgi vermemek adına 'Hangi döviz cinsinde ne kadar tutarımız vardı' bilgisini paylaşmayayım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki konuşmasında ''Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün. Ne lüzumu var, gideceğiz, dövize değer kazandıracağız'' ifadesini kullanmıştı.

02 Ara 2016 - 18:12 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber