Borcunu geciktirene ihbar ücreti

BANKADAN aldığınız kredi sonrası ödemelerinizi aksattınız ise banka size ödemenizi hatırlatıyor fakat her bir hatırlatma için sizden aylık 50 TL ücret kesiyor.

Kredi ödemelerini geciktiren tüketiciler Şikayet Portalı Şikayetvar'a gönderdikleri şikayetlerle bankaların kendilerinden talep ettikleri ihbar ücretini şikayet ettiler. Bu ücrete göre; bankalar ödemesini geciktiren tüketiciye telefon ya da bildirim mektubu ile ulaşıyor ve borcunu hatırlatıyor. Buraya kadar sorun yok asıl sorun bankanın yaptığı bu hatırlatmanın bir bedeli olması. Ayrıca kredi kartı borcunu müşterilerine bildiren bankalar bu hizmetten de 3 TL alıyor. Buna göre aynı bankadan kredi ve kredi kartı alan tüketici borcunu ödemeyi geciktirirse bankaya toplamda 53 TL gibi bir ücret ödemek zorunda.

#

07 Tem 2012 - 00:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber