Balık hali çok dertli

ALANYA Balık Hali'ndeki esnaf satış yapamamaktan dert yanıyor. Müşterinin bir aydır balığa ilgi göstermediğini belirten balıkçı esnafı kiralarını ödeyemediğini ifade ediyor.

Erkan UYSAL
LEVENT AKKAYA "Müşterilerin bir aydan beri balıkla hiçbir ilgisi yok. Alanya halkının zaten balık kültürü olmadığını biliyorduk. Bunun yanında biz yine de ufak tek satış yapıyorduk. Ama bu yıl işlerimiz bitme noktasına geldi. Biz vatandaşa hizmet etmek istiyoruz ama vatandaş balığa ilgi göstermiyor. Fiyatlarımız pahalı değil. Kış dönemindeki fiyatlarımızla yaz döneminki arasında fazla bir fark bulunmuyor. İnsanların alım gücü kalmadı. Vatandaş aylığını aldıktan sonra o para daha yolda bitiyor." FEVZİYE SUNAR "İşlerimiz çok durgun. Önceki yıla göre işlerimizde yüzde 50 düşüş var. Dükkan kiralarımızı ödeyemiyoruz. Hiç satışımız yok. Balık bize pahalıya geliyor. Biz de müşteriye pahalı vermek zorunda kalıyoruz. Müşteriler balığı pahalı buluyor. Bunun yanında Alanya'da yaşayan yerli insanların yaylalara göçmesi, insanların memleketlerine gitmeleri, av yasağı, okulların tatile girmesi, balığın az gelmesi, büyük marketlerdeki balık satışlarında indirim yapılması ve havaların sıcak olması işlerimizi etkiliyor." MEHMET KOKU "Yaz mevsiminde sıcaklardan dolayı insanlar balık yemiyor. Bunun yanında av yasağı var. Bizim en büyük sorunumuz büyük marketler. İnsanlar büyük marketlerden balık alarak bizi dışlamış oluyor. Ben günde 100 TL buz parası veriyorum. Zarardayız. Kış mevsiminde biraz ekmek parası kazanıyoruz." SAVAŞ DİŞYAPAR "Hiç balık satışımız yok. Bunun nedeni yaz sezonunun başlaması olabilir. Bunun yanında denizlerden de az balık çıkıyor. Denizden çıkan birkaç balığı da restoranlar alıyor. Biz havaların sıcak olması, müşterilerin balık haline gelmemesi nedeniyle balıkları çöpe atmak zorunda kalıyoruz."
İŞTE BALIK FİYATLARI Cinsi KG Fiyatı (TL) Alabalık 10 İstavrit 10 Uskumru 10 Altınbaş 10-12 Kubbes 10-12 Sarıkulak 12 Levrek 15 Çupra 15 Havuz çuprası 15 Deniz çuprası 15 Minanur 15-18 Silifke çuprası 18 Mercan 20 Somon 20 Norveç somonu 22 Deniz çuprası 25 Tral 25 Kuzu balığı 25 Karakulak 25-30 Karides 30-35 Olta levreği 35-40 Lüfer 45

#

29 Haz 2012 - 01:25 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber