Balığa talep arttı

Türkiye'nin üç tarafındaki denizlerden balık geldiğini belirten Alanya Balıkçı Hali esnafı, hamsi satışlarının diğer balıklara göre daha fazla olduğunu söyledi

Haber: Erkan UYSAL
EYLÜL
ayı başında av yasağının sona ermesi ve 'halk balığı' tabir edilen hamsinin tezgahlarda yer almasıyla AlanyaBalık Hali hareketlenmeye başladı. Bu yıl Balık Hali'ne gelen hamsilerin geçen yıla göre daha iyi olduğunu ifade eden esnaf, tezgahlarda Alanya'dan çıkan balıkların da yer aldığını söyledi. Çeşitlerin bol, fiyatların ucuz ve balıkların yağlı olduğunu aktaran esnaf, vatandaşı balık yemeye davet etti.
NE DEDİLER?
Hasan Eroğlu

"Balık sezonu başladı. Havaların soğumasıyla balıklar da yağlandı. Balık çeşitleri çoğalınca fiyatlar da ucuzladı. Karadeniz, Marmara ve Ege'den balık çeşitleri geliyor. Özellikle hamsiye ilgi çok iyi. Geçen sene Balık Hali'ne böyle güzel hamsi gelmemişti. Hamsi 8-10 TL arasında satılıyor. Alanya'dan çıkan balıklar da var."
Riyad Dinçer
"Balık sezonu açıldı. Balık Hali'ne balıklar gelmeye başladı ama müşteri yok. Oysa hem çeşit çok, hem de fiyatlar uygun. Vatandaşı balık yemeye davet ediyoruz."
Ali Nural
"Bayramın ardından havaların soğumasıyla balık çeşitleri çoğaldı. Bunda balık yasağının kalkmasının da etkisi oldu. Şu an her türlü balık geliyor. Fiyatlar da uygun. Balık Hali'ne hamsi yeni yeni geliyor ama hamsi geldiğinden vatandaşın henüz haberi yok."
Burhan Geleç
"Satışlarımız iyi. Balık çeşitleri çoğaldı. Fiyatlar uygun. 10 TL'den 60 TL'ye kadar balık bulunuyor. Vatandaşın balığa talebi arttı. Diğer balıklara göre hamsi satışı daha iyi. Tezgahlarda Alanya'dan çıkan balıklar da bulunuyor."

BALIK FİYATLARI  (TL)
Hamsi                        8-10
İstavrit                        10
Uskumru                     10
Kefal                           10
Tepegöz Mercan         10
Minanur                      15
Karadeniz Mezgidi      15
Mercan                      15-25
Sargoz                       15-25
Çupra                         20
Levrek                        20
Mırmır                         20
Barbun                       20-40
Kuzu balığı                25
Karides                     40

20 Eyl 2016 - 22:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber