Bakan Tüfenkci, TESK toplantısına katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İşsizlik Fonu düzenlemesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile çalışma yapıldığını ve bu çalışmanın da belli bir olgunluğa ulaştığını, yakında kamuoyuna açıklanacağını söyledi

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nda (TESK) Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı. Bakan Tüfenkci, toplantıda yaptığı konuşmada, başta esnafı rahatlatacak olan ve bankalar nezdinde yasaklı olan tüm vatandaşları ilgilendiren sicil affına değindi. Bakan Tüfenkci, “Öngörülemeyen ekonomik kriz, terörden dolayı ticaret yapamama, bölgede yaşanan doğal felaket gibi nedenlerle işleri yolunda gitmeyen, dönemsel olarak bankalarda sicili bozulan esnaf için yeni bir sayfa açılacak. Krediye ihtiyaç duyan esnaflar bankaya gittiğinde eskiden kalan belli sıkıntılı dönemlerin sonucu bozulan sicili nedeniyle bankadan eli boş dönüyor. İşte bu durumun önüne geçmek için hükümet harekete geçti” dedi. Oda başkanlarından destek isteyen Tüfenkci, “Ben bu taşın altına elimi koyuyorum. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla bu işi olgunlaştıracağız” ifadelerini kullandı.
ESNAFA İŞSİZLİK FONU GELİYOR
Bakan Tüfenkci, esnafı işsizlik fonundan yararlandıracak düzenleme ile ilgili de esnafı sevindirecek haberi verdi. Tüfenkci, düzenlemeye ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile çalışma yapıldığını ve bu çalışmanın da belli bir olgunluğa ulaştığını, yakında kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Bakan Tüfenkci, esnafın önce 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki duruşu, şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla döviz bozdurmasına değinerek, esnaflara teşekkür etti. Tüfenkci, “Şimdi belki kamuoyunun dikkatinden kaçıyor ama esnafımız güzel bir şey yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla döviz bozdurma kampanyasına destek oluyorlar. Ne diyor, ‘dolarını bozdur; fişini getir, kokoreç bedava. Dolarını bozdur fişini getir tıraş bedava.’ Esnafımız gönüllü olarak ‘Bu ülkenin bekası için varım’ diyor” dedi. Tüfenkci, esnaf ve tacirlerin, 'Kullandığımız defterlerin yıl sonu tasdikini kaldıralım' önerisinde de bulundu. Tüfenkci, “Küçük esnafımızın kapı kapı dolaşmasını ne kadar çok önlersek, esnafımız o kadar işine gücüne bakar” diye konuştu.

09 Ara 2016 - 20:40 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber