Ayakkabı darbe yemedi

Ayakkabı markası Beta, geçen yılın 9 ayında 220 bin çift olan satışını bu yıl 260 bine çıkardı. Beta Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, “Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çok hızlı toparlanma süreci oldu” dedi

AYAKKABI markası Beta, geçen yılın 9 ayında 220 bin çift olan satışını bu yıl 260 bin çifte çıkardı. Beta Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, “Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çok hızlı bir toparlanma süreci oldu. Bu çok daha uzun ve çok daha vahim sürelere giden bir sürece dönüşebilirdi. BETA olarak 2015 yılını 55 milyon TL ciroyla kapatmıştık. Bu seneyi de 65 milyon TL ile 70 milyon TL arasında bir ciroyla kapatmayı hedefliyoruz” dedi.
Sktörde ilk 9 ayda geçen yılki rakamlarını yakalayan firmaların kendilerini şanslı saydıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Perakendede ilginç bir yıl geçirdik. Hiçbirimizin planlamadığı, aklımızın ucundan bile geçirmediğimiz olaylar yaşandı ülkemizde. Birçok marka kârlılıkları artık 2’inci 3’üncü plana atmış durumda. Birçok firma da zaten bu sene zarar etmeyi kabullendi. Beta olarak biz büyüdük. İlk 9 ayda yüzde 15, yeni açılan mağazalarla beraber yüzde 22’lik büyüme yakaladık. Yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Yeni mağazalar açtık. Yıl bitmeden Pera mağazamızı açacağız.”
Satın almak isteyen de ‘Bizi alın’ diyen de var
SEKTÖRDE satın almalar açısından her zaman hareket olduğunu söyleyen Barbaros Akyıldız, şöyle devam etti: “Bize de satın alma teklifleri geliyor, bize dahil olmak isteyenler oluyor. Her iki anlamda da teklifleri değerlendiriyoruz. Sadece bize değil birçok firmaya geliyor benzer teklifler. “ 39 mağazaları olduğunu belirten Akyıldız, “İnternetle birlikte 40 mağazamız var” dedi.
Gelirler TL, giderler döviz...
MAĞAZA  kiralarına da değinen Akyıldız, sözlerini konuştu: “En önemli gider kalemimiz kiralar. AVM’lerin büyük bir kısmı döviz bazlı kiramalar yapıyor. Bir türlü kiracılarla kiraya verenler bir araya gelip olması gereken doğru yolları bulamadı. Gelirler TL, giderler döviz bazında olunca sorun yaşanmaya başladı.”

22 Eki 2016 - 08:56 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber