Avrupa’nın kapıları Türkiye ile açılacak

270’in üzerinde dünya markasını temsil eden Katarlı Abu Issa Holding, Türkiye’ye geldi. Kendi markası Mosafer ile pazara adım atan şirket, ABD’li Cole Haan ve Alman Aigner’i de getirdi. Körfez, ABD ve Güney Afrika’da faaliyet gösteren Abu Issa Ho, Türkiye üzerinden Avrupa’ya girme planları yapıyor

FİNANSBANK, Digiturk, BMC gibi büyük şirketlere yaptıkları yatırımların yanı sıra gayrimenkul yatırımlarıyla Türkiye’de adlarından söz ettiren Katarlı yatırımcılar, perakende sektörünü de unutmadı. Bu yatırımcılardan Abu Issa Holding, kısa bir süre önce Türkiye pazarına girdi. Hazır giyimden kozmetiğe temsil ettiği 270’in üzerinde dünya markasını tüketicilerle buluşturan holding, pazara ilk olarak kendi markası Mosafer ile girdi. 
Muazzam bir pazar 
Türkiye’de kendi şirketini kuran holding, ABD’li Cole Haan ve Alman Aigner’i de Türk tüketicisiyle buluşturdu. Körfez ülkeleri, ABD ve Güney Afrika’da faaliyet gösteren Abu Issa, 2017’de İran ve Hindistan’a girecek. Avrupa pazarına ise Türkiye üzerinden adım atma planları yapıyor.
Abu Issa Türkiye Genel Müdürü Müge Yılmaz Tahtacı ile holdingin Türkiye’deki faaliyetlerini ve ileriye dönük projelerini konuştuk. Katarlı Holding’in Türkiye’nin potansiyeline güvendiğini ve bu çerçevede yatırım yaptığını anlatan Yılmaz Tahtacı, “40 yıl önce Doha’da kurulan grubun Blue Salon adını verdiği departman store’ları var. Lüks markaların olduğu bir zincirin yanısıra Elie Saab’dan Cole Haan’a, Godiva’dan Nespresso’ya 272 markanın haklarına sahip. Grupta 62 ülkeden insan çalışıyor. Başkan Ashraf Abu-Issa, 19 yaşında babasını kaybedince işin başına geçmiş. Türkiye’ye çok inanıyor ve büyüme planları yapıyor. Çünkü Türkiye muazzam bir pazar. Nüfusun yüzde 30’u 30 yaşın altında. Ayrıca Avrupa’ya giriş kapısı. Biz Avrupa’da yokuz. Güzel bir fırsat bulunca oraya da gideceğiz. Türkiye bunun için iyi bir egzersiz olacak. Türkiye perakende pazarı o kadar zor bir pazar ki burada başarılı olan Avrupa’da da olur” diye konuştu. 
5 yılda 50 mağaza 
Türkiye’de 3 mağaza Mosafer mağazası açtıklarını, yıl sonunda Ankara ve Bodrum havalimanları ile Nişantaşı City’s mağazalarının hizmete gireceğini kaydeden Yılmaz Tahtacı, “Bütün markalarımıza baktığımızda 4-5 yıl içinde 50 civarında mağazaya ulaşma hedefimiz var” dedi. 
Hızlı kazanç peşinde değil 
MÜGE Yılmaz Tahtacı, grubun Türkiye ile ilgili uzun vadeli planları olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: “Abu Issa Türkiye’ye inanan bir grup. Hızlı kazanç peşinde değil. Türkiye’ye getireceğimiz, buradan götüreceğimiz markalar olabilir. Satılık markaları da değerlendiriyoruz.”  
Valizin iPhone’u!
ABU Issa’nın kendi markası olan Mosafer, Arapçada ve birçok Asya dilinde “yolcu/gezgin” anlamına geliyor. Ashraf Abu Issa’nın seyahate duyduğu tutkuyla yarattığı Mosafer, geniş bir ürün yelpazesine sahip. Akıllı valiz Blue Smart. Müge Yılmaz Tahtacı, “Blue Smart, IOS sistemi ile senkronize özel yazılımı sayesinde valizi takip etme, uzaktan kumandayla kilitleme ve açma, kilosunu ölçme, telefon, tablet ve bilgisayarları şarj edebilme özellikleri ile seyahat dünyasında fark yaratıyor. Mosafer’de benzer birçok ürün var ve seyahat dünyasında fark yaratıyor. Türkiye’deki satışlardan memnunuz. Daha da potansiyel var” dedi.

04 Ara 2016 - 08:22 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber