ATSO'dan 'Yapılandırma' uyarısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Devlete ve kamu kurumlarına karşı birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 7020 sayılı Kanundan yararlanmaya devam etmek isteyenler, birinci taksitlerini 31 Temmuz akşamına kadar ödemeyi unutmasınlar" uyarısında bulundu

ATSOBaşkanı Çetin, 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların birinci taksit ödeme döneminin devam ettiğini belirtti. Devlete ve kamu kurumlarına borçları bulunanların sunulan fırsatı kaçırmamasında fayda gördüğünü belirten Çetin, “7020 sayılı kanun ile yapılan düzenlemelerle devlete ve kamu kurumlarına karşı borçların ödenmesi noktasında büyük kolaylıklar sağlanıyor. Ancak, kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin ödenmesi şart koşulmuş. Bu nedenle, bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin, birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 7020 sayılı Kanundan yararlanmaya devam edebilmeleri için 31 Temmuz akşamına kadar birinci taksit ödemelerini yapmaları gerekiyor. Mükellefler ödemelerini, www.gib.gov.tr internet sayfasından, anlaşmalı bankalardan ve vergi dairelerinden yapabiliyorlar” dedi. Odalara olan aidat borç asıllarının ödenmemiş kısmının da kanun kapsamına alındığını kaydeden Çetin, yapılandırma ve taksitlendirme imkânından yararlanmak isteyenler için de son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2017 olarak belirlendiğini kaydetti.

27 Tem 2017 - 22:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber