Arsa fiyatlarına turizm dopingi

Balıkesir’in Sındırgı İlçesi’nin turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Çaygören Mahallesi’ndeki arsaların fiyatı 10 yılda yaklaşık 40 kat arttı

BALIKESİR'İN Sındırgı İlçesi 2006 yılında turizm bölgesi ilan edildi. Sındırgı Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, cilt hastalıklarının tedavisinde etkili olan Emendere Köyü yakınlarındaki kaplıca suyunun yanına teşvik amaçlı 70 yatak kapasiteli otel inşa etti. Ardından ilçeye 17 kilometre uzaklıktaki Hisaralan kaplıca bölgesine özel bir şirket, 5 yıldızlı Obam Termal Resort Otel& SPA’yı kazandırdı. Çaygören kırsal mahallesi yanında yapımı halen devam eden Laguna Termal Hotel &SPA ve devremülk inşaatı bölgeye ilgiyi iyice arttırdı. Baraj kıyılarının büyük bölümü ormanlık olduğundan, Çaygören Mahallesi’ndeki kıyılarda arsaların fiyatları 10 yılda 40 kat atttı.  
Baraja en fazla kıyısı bulunan 2 mahalleden biri olan ve aynı zamanda baraja adını veren Çaygören’de gayrimenkul fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Alıcılar olmasına rağmen burada yaşayan bazı vatandaşlar taşınmazlarını ’fiyatları daha da artacak’ düşüncesiyle satmak istemiyor. 
16 DÖNÜM ARAZİ 300 BİN LİRAYA SATILDI 
Çaygören Mahallesi Muhtarı Muammer Tavşanoğlu, sulama amaçlı yapılan barajın 1968 yılında su tutmaya başladığını belirterek şunları söyledi: 
"Zaman içinde sulamanın yanı sıra balıkçılık da gelişti, balık lokantaları açıldı. Sındırgı’nın 2006 yılında turizm bölgesi ilan edilmesiyle birlikte büyük değişimler yaşanmaya başlandı. 17 kilometre uzaklıktaki kaplıca suyunun ilçeye getirilmesiyle birlikte bölge yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya başladı. Talep yoğun olunca arsa, tarla fiyatları da yaklaşık 40 kat arttı. 10 yıl önce dönümü bin lira olan yerler değerlendi, 30 ile 40 bin liraya çıktı. En uzak, en kötü yerin dönümü bile 5 bin lira oldu. Çaygören baraja hakim noktada, en çok kıyı da bizde var, hal böyle olunca fiyatlar uçuyor. Dışarıda yaşayan hemşerilerimiz emekli olduklarında geri dönüş planları yapıyor. Geçtiğimiz ay 16 dönümlük bir arazi, 300 bin liraya satıldı. Arazilerimizin değerlenmesinden çok memnunuz, turizm konusunda ve sıcak suyun getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."
 

15 Tem 2016 - 10:21 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber