Apple'dan 15 yıl sonra bir ilk!

Eylül 2016 sonunda biten mali yılda Apple'ın toplam net karı, bir önceki mali yıla göre, yüzde 14,4 azalışla 45,7 milyar dolara geriledi.Böylece, şirket, 2001 mali yılından bu yana ilk defa yıllık net kar ve gelirinde düşüş yaşamış oldu

TEKNOLOJİ devi Apple, bu yılın Temmuz-eylül dönemine denk gelen 2016 mali yılının dördüncü çeyreğinde net kar ve gelirinin azaldığını duyurdu. 
Apple'dan yapılan açıklamada, söz konusu dönemdeki net karın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 düşüş göstererek 9 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015 mali yılının dördüncü çeyreğinde 11,1 milyar dolar net gelir açıklamıştı. 
Ayrıca, şirketin 2016 mali yılının dördüncü çeyreğindeki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 azalarak 46,9 milyar dolara geriledi. Geçen senenin temmuz-eylül döneminde Apple'ın geliri 51,5 milyar dolardı. 
Böylece, Apple'ın gelirleri üç çeyrek üst üste düşüş kaydetmiş oldu. 
Bu yılın ocak-mart döneminde şirketin geliri 2003'ten bu yana ilk defa azalmış ve iPhone akıllı telefon satışları da şirket tarihinde ilk defa düşüş göstermişti. 
Bu yılın temmuz-eylül döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre, Apple'ın iPhone satışları yüzde 5,2 düşüşle 45,5 milyona gerilerken, iPad tablet satışları yüzde 6,1 azalarak 9,3 milyon, Mac bilgisayar satışları da yüzde 14 düşüşle 4,9 milyon oldu. 
Apple'ın hisse başına karı da geçen yılın temmuz-eylül döneminde 1,96 dolar olmuştu. Aynı gösterge, bu senenin aynı döneminde 1,67 dolara geriledi. 
YILLIK KAR VE GELİRDE 2001'DEN BERİ İLK DÜŞÜŞ 
Ayrıca, Apple'ın 2016 mali yılındaki toplam net kar ve gelirinde de düşüş görüldü. Eylül 2016 sonunda biten mali yılda Apple'ın toplam net karı, bir önceki mali yıla göre, yüzde 14,4 azalışla 45,7 milyar dolara geriledi. 
Söz konusu dönemde Apple'ın toplam geliri de yüzde 7,7 düşerek 215,6 milyar dolar oldu.
 Böylece, şirket, 2001 mali yılından bu yana ilk defa yıllık net kar ve gelirinde düşüş yaşamış oldu. 
Apple'ın net kar ve gelirlerinde düşüş görülmesinin ardından şirketin hisseleri, New York borsasının kapandığı saatten sonra yapılan sınırlı işlemlerde yüzde 2,6 azalarak 115,18 dolara kadar geriledi.

# Apple

26 Eki 2016 - 09:18 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber