ALTSO: 'Taslak için öneri sunun'

Taşımacılık sektöründe faaliyet göstereceklerin bürokratik işlemlerini azaltmak ve daha kaliteli hizmet verilmesi için yönetmelik değiştiriliyor

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ALTSO) yayınlanan duyuruda, Karayolu Taşıma Yönetmeliği taslağı hakkında değişiklik çalışmalarının başlatıldığı belirtilerek, görüşleri olanların bunu iletmesi istendi. Odadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan alınan bir yazıda, 4925 sayılı 'Karayolu Taşıma Kanunu' ile ilk defa karayolu taşımacılık sektörüne ilişkin olarak, ulusal ve uluslararası olarak kanuni bir düzenleme yapıldığı ve bu kanuna istinaden 2004 yılında yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği'yle taşımacılık sektörünün düzenlediği ve kayıt altına alındığı bildirildi. Birliğimize iletilen yazıda, günümüz teknolojik imkanların çoğalması, kamuda bürokrasinin azaltılmasına yönelik çalışmalar neticesinde, birçok bilgi ve belgeye elektronik olarak erişim imkanının bulunmasıyla birlikte, 'Karayolu Taşıma Kanunu'nun uygulanması sırasında, yaklaşık 13 yıllık sektörel deneyim, yaşanan sorunlar, gelen talepler ile yeni sektör dinamizmi değerlendirilerek, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren/göstereceklere yönelik uygulanmakta olan bürokrasinin azaltılması, vatandaşa en hızlı şekilde hizmet sunumunun gerçekleştirilmesini teminen, anılan yönetmelikte gerekli değişikliklerin yapılması için çalışma başlatıldığı bildirildi. Aynı yazıda ayrıca, söz konusu çalışmalar neticesinde hazırlanan karayolu taşıma yönetmeliği taslağına www.kugm.gov.tr adresinden ulaşılmasının mümkün olduğu, hazırlanan taslağa ilişkin varsa görüş, öneri ve tekliflerimizin, Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'in 7. maddesinde öngörülen süre içerisinde ve aynı yönetmeliğin Ek-2 formunun doldurulması suretiyle bakanlıklarına bildirilmesi gerektiği iletildi. Bilgilerini ve hazırlanan taslağa ilişkin varsa görüş, öneri ve tekliflerinizin ilgili bakanlığa iletilmek üzere Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği'nin 2 No'lu ekinde yer alan formun doldurulması suretiyle 10 Nisan tarihine kadar birliğimize gönderilmesi gerekiyor."

30 Mar 2017 - 22:57 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber