Altında 2 yıl sonra bir ilk

Altının gram fiyatı iki yılı aşkın sürenin ardından ilk kez 100 lirayı gördü

DÜNYA'DA petrol fiyatları gerilerken değerli madenlere ve altına son bir aydır talep artışı var. İç piyasada altının gram fiyatı iki yılı aşkın süredir 100 lirayı ilk kez gördü. Ntv’nin haberine göre en son Kasım 2012′de 100 TL’yi gören gram altın fiyatı, son günlerde dolardaki yükselişin de etkisiyle yeniden bu rakamı yakaladı.

2011 ve 2012 yıllarında büyük yükseliş kaydeden altın fiyatları, son iki yılda düşüşe geçmiş, 2011′de 108 TL’nin üzerini gören gram altın, 2013′ün Haziran ayında 75 TL’ye kadar gerilemişti. Ancak altın fiyatları son günlerde yeniden yükselişte. Dolar/TL kurunun rekor kırarak 2.44′ü geçmesi ve altının ONS fiyatının 1.300 dolara yaklaşması, gram altının fiyatını yükseltti. Bu sabah serbest piyasada 100 TL’yi geçen gram altın 100.3 TL’den işlem görüyor.

02 Şub 2015 - 13:56 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber