Altına çifte darbe! Fiyatlar...

Altındaki problem sadece fiyatların gerilemesi değil. Pek çok insan için kıymetli metal çekiciliğini kaybetti. Bloomberg anketine katılan 16 analistin ortalama tahminine göre fiyatlar, Ocak ayından önce ons başına 984 dolara gerileyecek

ALTINDAKİ

problem sadece fiyatların gerilemesi değil. Pek çok insan için kıymetli metal çekiciliğini kaybetti.

Altın piyasasında güven büyük önem arz ediyor. Piyasada madenden çıkarılan veya geri dönüştürülen altının her yıl yalnızca yaklaşık yüzde 60’ı mücevheratta ve endüstriyel uygulamalarda kullanılıyor. Kalan kısım, sikke ve külçe olarak satılıyor. Dolayısıyla yatırımcı talebi zayıfladığında kalan altın için sonuçlar acı verici olabilir.

Bloomberg anketine katılan 16 analistin ortalama tahminine göre fiyatlar, Ocak ayından önce ons başına 984 dolara gerileyecek. Bu fiyat 2009’dan bu yana en düşük olarak kaydedilir ve Salı günkü kapanıştan yüzde 10 gerileme görüleceği anlamına gelir. Spekülatörler, altında 2006’dan bu yana ilk kez açığa satış gerçekleştiriyor ve exchange-traded fon (ETF) sahipleri 4 ayın en hızlı temposunda satışa gidiyorlar.

Londra’daki Societe Generale SA analistlerinden Robin Bhar, “Altın, İspanyol paça pantolon gibi eski moda oldu. Kimse altın istemiyor. Çöküş yaşanmayacak ancak çok da uzak olmayan bir gelecekte daha düşük bir seviyede olacağını düşünüyoruz” dedi.

Altın, 2015 yılının büyük çoğunluğunda düşüş gösterdi. Kıymetli metal, Şubat 2010'dan bu yana en zayıf seviyeye gerilemesinin ardından iki yılın en büyük düşüşünü kaydetmeye ilerliyor.

29 Tem 2015 - 10:38 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber