ALSTUD 'Federasyonlaşacak'

ALSTUD, Cumartesi günü bir çalıştay düzenleyecek. Çalıştaya Türkiye'nin farklı bölgelerinden sağlık turizmi dernekleri katılacak. Çalıştayla 'Federasyonlaşma'nın ilk adımları atılacak

- Yasin ARAZ

GEÇTİĞİMİZ
yıl Kasım ayında kurulan ve her geçen gün çalışmalarına ve faaliyetlerine bir yenisini ekleyen Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD), Cumartesi günü tüm Türkiye'de faaliyet gösteren sağlık turizmi derneklerini Alanya'ya davet ederek bir toplantı gerçekleştirecek. Tüm Türkiye'den sağlık turizmi derneklerinin bir çatı altında toplanarak gerçekleştireceği çalıştaya Türkiye Sağlık Turizmi Derneği, Bolu Sağlık Turizmi Derneği, Adana Sağlık Turizmi Derneği, Erzurum Sağlık Turizmi Derneği, Trabzon İpek Yolu Sağlık Turizmi Derneği, Bursa Sağlık Turizmi Derneği, İzmir Sağlık Turizmi Derneği de katılacak. ALSTUD'un başkanlık edeceği çalıştay, Titan Select Otel'de 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

'BÖLGEMİZ SAĞLIĞIN MERKEZİ OLACAK'
Aynı zamanda Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi de olan Dernek Başkanı Dr. Tevfik Yazan yaptığı açıklamada, "Bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli olan bu çalışmada tüm Türkiye'den sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren dernekleri aynı amaç altında toplayarak bölgemizin tüm Türkiye sağlık turizmi derneklerinin federasyonu merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Böylece Alanya'mızın sağlık turizminin merkezi haline getirilmesi yolundaki çalışmalarımızda bir adım daha atmış olacağız. Alanyamızın yıllardır turizm kenti olması, yabancı kültüre aşina olması, tüm alt yapıları ile sağlık turizmi için elverişli bir kent olması, Türkiye'de sağlık turizmi yapılabilecek en avantajlı şehirlerden bir tanesi olması en büyük motivasyonumuz. Bununla birlikte bir farkındalık yaratmak amaçlanmakta ve bu amaçla kurulan ALSTUD'un tüm çalışmaları bu yönde ilerlemekte" dedi.

'ALANYA İLKLERİN ŞEHRİ OLACAK'
Yazan konuşmasının şöyle sürdürdü: "Çalışmalarımıza bir yenisini ekleyerek Türkiye'deki tüm sağlık turizmi derneklerinin bir araya gelerek oluşturacakları federasyon startını Alanya'dan veriyoruz. Alanya'da yaptığımız çalışmalarda bölgemiz için öne çıkan en önemli sağlık turizmi alt bileşeni geriatri yani üçüncü yaş turizmidir. ALSTUD olarak, faaliyetlerimizi devam ettirip derneğimiz ve bölgemiz için önemli bir çalışmaya daha imza atıyoruz.

'TURİZM SAĞLIKLA 12 AYA ÇIKACAK'
ALSTUD, bu çalışmalarda ülke çapında öncü olmayı planlamaktadır. Ülke çapında bir federasyon açma çalışmasını tamamladığımız takdirde, sağlık turizmi ile ilgili politikaların belirlenmesinde federasyon olarak daha aktif katılımın sağlanması, bölgemize sağlık turizmi ile ilgili devlet tarafından planlanan yatırımların daha fazla kanalize olması, böylece bölgenin yatırımcılar tarafından daha tercih edilir bir destinasyon haline gelmesi ve böylece turizmin 12 aya yayılması için alternatif turizmin canlanmasını sağlayacak en önemli adımlardan biri olacaktır."

20 Eki 2016 - 15:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber