'Alanya'ya 2,5 yılda 200 milyon TL'lik dev yatırım'

Eskiden 10 yılda yapılan köprüleri 2,5 yılda bitirdiklerini söyleyen Güney, "Dim Vadisi'ndeki Ak Köprü bunun en bariz kanıtıdır. Antalya BŞB Başkanı Sayın Türel, 2,5 yılda Alanya'ya 200 milyon TL'lik hizmet getirdi" dedi

Haber: Alper KUTAY
ANTALYA
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in geçtiğimiz Cuma Alanya’da Kadınlar Plajı’nın temelini atması, ardından Mahmutlar, Kargıcak ve Cikcilli Mahallesi'ne yapılan içme suyu tesisini hizmete açmasını değerlendiren Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Alanya’ya 2,5 yılda 200 milyon TL'lik yatırım yaptık" dedi. Uğrak Mahallesi, Sahil Yolu üzerinde bulunan, Alanya’ya 35 ve Gazipaşa’ya 15 km uzaklıktaki Kadınlar Plajı’na halkın şimdiden yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Güney, "Bu yatırım sadece Alanya ve Gazipaşa’ya değil, Gündoğmuş’a, Akseki’ye ve İbradı’ya da hizmet verecek" diye konuştu. Herkese ve her kesime hizmet etme prensibiyle hareket ettiklerini vurgulayan Güney, "Toplumun her kesimine hizmet borcumuz var. Kimseyi kılığı kıyafeti yüzünden ayırt etmiyoruz. Siyaset anlayışımızın temelinde bu yatıyor. Biz kimseyi yediği ile içtiği ile de yargılamıyoruz. Biz kimseye mezhebi, inancı ve etnik kökeni yüzünden ayrımcılık da yapmıyoruz. Kadınlar Plajı da bu prensipten hareketle vücut bulacak bir proje olacaktır" dedi.
GÜNDE 12 SAAT SERVİS OLACAK
Kadınlar Plajı'na kadınların en rahat biçimde ulaşabilmesi için hem Alanya hem de Gazipaşa merkezinden 30'ar dakika arayla ücretsiz otobüs seferleri koyacaklarını dile getiren Güney, "Sabah saat 08.00’den akşam saat 20.00'ye kadar, kadınlar saat kaçta istiyorlarsa plaja gelecekler ve istedikleri saatte de dönecekler” diye konuştu. Alanya'da hayal gibi görünen birçok eser ve projenin gerçekleşmeye başladığını vurgulayan Güney, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel Alanya'yı çok önemsiyor. Bugüne dek ne söz verdiyse hepsinin arkasında durdu. Bugüne kadar verdiği sözleri yerine getirmenin onur ve gururunu yaşadığını da zaten sık sık vurguluyor" dedi. Öte yandan 8 ayda tamamlanan Mahmutlar, Kargıcak ve Cikcilli İçme Suyu Projesi’nin 17 milyon TL'ye mal olduğunu kaydeden Güney, “Etrafındaki şebekelerle beraber 20 milyon TL'ye ulaşan bir proje oldu. Bu projeleri Büyükşehir Yasası yardımıyla hayata geçiriyoruz. Bundan sonra Alanya’da her ay ya bir açılış, ya da bir temel atma töreni düzenleyeceğiz" diye konuştu.
İŞTE YENİ DÖNEMİN HİZMETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya’ya yeni çevreyolu yapacağını, çalışmaların Alanya-Kargıcak arasında başladığını dile getiren Güney, "Kargıcak-Gazipaşa arasındaki bölümün proje çalışmaları devam ediyor. Telekom ve Ticaret Lisesi Katlı Kavşakları ise en geç bir yıl içinde halkın hizmetinde olacak. Toptancı Hali'nin ihalesi yapıldı. Kısa sürede sonuçlandırılacak. Temelini kısa sürede atacağız. Böylece Alanya’nın kanayan bir yarasını daha ortadan kaldıracağız. Alanya’ya çöpten enerji üreten bir Katı Atık Tesisi kuracağız. Çevre Bakanlığı’nda birkaç görüş daha bekleniyor. En kısa sürede Avrupa’nın en son teknolojisinin kullanıldığı tesisi Alanya’ya yapacağız. Hasta yakınları için Yeni Hastane’nin yanına konuk evi yapacağız. Ayrıca hastanenin yanına Tema Parkı inşa edeceğiz" dedi.

24 Eki 2016 - 20:38 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber