Alanya'da 156 dekar zarar gördü

Alanya, meydana gelen şiddetli yağış ve doluda zarar gören tarım alanları Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yapılan hasar tespit çalışmaları sonucu belirlendi

ALANYA merkez ve mahallelerinde etkili olan şiddetli yağış ve doludan zarar gören tarım alanlarında, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in talimatıyla hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Şiddetli yağış ve doludan hemen sonra tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarına başlayan Alanya Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, 2 gün süren tespit çalışmaları sonucunda, Türkler, Avsallar, Yeşilöz, İshaklı mahallelerinde 50 çiftçinin üretim yaptığı 156 dekar tarım alanının (örtü altı sebze üretimi ve örtü altı muz seraları) şiddetli yağış ve doludan zarar gördüğünü belirledi. Düzenlenecek olan raporlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderilerek, mağdur çiftçilere destek için girişimlerde bulunulacak.

20 Eki 2016 - 15:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber