Alanya'da 'Taksit' heyecanı

Market alışverişlerinin taksitlendirilmesinin hem esnaf, hem de vatandaşı rahatlatacağını söyleyen Alanya Bakkallar Odası Başkanı Yenialp, uygulamanın ölü sezonda Alanya ekonomisine ilaç olacağını vurguladı

Haber: Erkan UYSAL 
ALANYA
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, Gümrük ve Ticaret BakanıBülent Tüfenkci'nin 'Market alışverişlerine 3 taksit gelebilir' açıklamasını değerlendirdi. Taksit sayısının üçe çıkarılmasının alışverşin önüne açacağını belirten Yenialp, "İnsanlar kredi kartıyla yaşamaya başladı. Gıda satışlarında kredi kartlarına 3 taksit yapılması hiç olmazsa esnafın önünü açar ve satışlar biraz daha artar. Bu durumun iç piyasayı da canlandıracağına inanıyorum. Alanya kötü bir turizm sezonu geçirdi. İnsanların cebinde nakit para yok. Vatandaş haklı olarak kredi kartlarına yüklenecek. Burada önemli olan vatandaşın harcamalarını bilinçli olarak yapması. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Bizi neyin beklediğini bilmiyoruz. Bu kış hepimiz için zor geçecek. Market alışverişlerini taksitlendirmek hem küçük esnafı, hem de vatandaşı rahatlatır. Böylelikle para Alanya’da kalır. Halkımız bu zor süreçte mahalle esnafına sahip çıksın. Alışverişini esnaftan yapsın" dedi.  
BAKAN 'SON AŞAMADA' DEMİŞTİ  
Bakan Tüfenkci, iç piyasanın canlandırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, bazı ürünler için kredi kartıyla alışverişlerde taksit imkanı sağlanacağını duyurmuştu. Tüfenkci "Daha önce market alışverişinde taksiti kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir, bunun gibi birtakım çalışmalar var. Özellikle iç piyasanın canlandırılması noktasında yerli ürünlerin teşviki de dikkate alınarak, ithalatımızı ve cari açığımızı arttırmayacak şekilde kredi kartlarında bazı ürünlerde taksit sayısını artıracağız. Bununla ilgili çalışmalar son aşamada. Mobilya, beyaz eşya, yerli üretim noktasında bu sayı arttırılabilir” diye konuşmuştu.

20 Eyl 2016 - 22:19 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber