Ağbal'dan asgari ücretle çalışanlara uyarı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "1300 liranın altında para yatarsa işverenlerine başvursunlar. İşvereninden gerekli açıklamayı almazlarsa Vergi Dairesi'ne başvursunlar. Asgari ücretliler bordrolarını mutlaka kontrol etsinler." dedi

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, ekonomi gündemine ilişkin NTV'de açıklamalarda bulundu. 
Döviz kurundaki artışla ilgili konuşan Ağbal şöyle konuştu: 
"Küresel piyasalarda önemli dalgalanmalar var. ABD seçimlerin sürprizle sonuçlanması sonrasında Trump'ın ekonomi politikalarına yönelik endişeler küresel piyasaları karıştırdı. Dolar bütün para birimlerine karşı değer kazandı. Faizlerin yukarı geleceği beklentisiyle gelişmekte olan piyasalardan yatırımcılar para çekmeye başladı. Türk Lirası da benzer seyir içinde kendini buldu. Hükümet olarak konuya ihtiyatlı yaklaştık. İlgili kurumlar gereken tedbirleri aldı. Birkaç gündür global piyasalarda bir durulma var. Bu ilk oluşan paniğin giderilmiş olmasıyla gelişmekte olan piyasalar bir iki gündür olumlu. dalgalı hareketler zemin kaybetti. Döviz hareketlerinin ekonomi üzerindeki etkilerini hükümet olarak takip ediyoruz. Kamu hesapları itibariyle kısa vadede bir sıkıntı olmadı" 
Bakan Agbal, asgari ücretle ilgili olarak, "Asgari ücretin gelir vergisi tarifesindeki artış nedeniyle 1300 liranın altına düşme ihtimali oldu. Biz bunu engellemek için 26 Ekim'de düzenleme yaptık. Kanunda ücretleri 1300 liranın altına düşen vatandaşların aşağı düşen ücreti karşılama taahhüdüne girdik. Çalışan ücretlerinin 1300 liranın altına düşmesi söz konusu değil. Her vatandaşa çağrıda bulunuyorum. Özel kesinti olmaksızın eline geçen ücrette 1300 liranın altında ücret varsa işverenlere başvursunlar. İşveren bu imkanı sağlamamışsa vergi dairelerine müracaat etsinler. Özel sağlık sigortası gibi bir kesinti varsa eline geçen ücret 1300 liranın üzerinde demektir. Özel kesinti öncesi net ücret zaten 1300 liranın üzerinde. Bir kesinti nedeniyle düşme hali hariç, hiçbir kesinti yokken ücret 1300 liranın altına düşmeyecek. Asgari ücretliler bordrolarını incelesin" diye konuştu.

30 Kas 2016 - 12:29 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber