AB'den istihdam rekoru

Nüfusu yarım milyarı aşan Avrupa Birliği’nde (AB), geçen yıl toplam istihdam 232,9 milyona ulaşarak rekor kırdı

AB Komisyonu'nun her yılın ilk bahar döneminde açıkladığı ve üye ülkelerin mali durumlarına ilişkin çeşitli değerlendirmeler ve tavsiyeler içeren  "Bahar Dönem Paketi" adlı raporu yayınlandı.
 
Raporda, üye ülkelerden, ekonomik toparlanmadan kaynaklı fırsatlardan,  yapısal reformlarla yatırımları artırarak ve kamu finansmanlarını güçlendirerek  faydalanmaları istendi.
 
Önemli zorluklara rağmen Avrupa ekonomisinin sağlam durumda olduğu  belirtilen raporda, düşük büyüme, düşük verimlilik, eşitsizliklerin devamı ve  dışsal nedenlerden ötürü belirsizliklerin devam ettiği vurgulandı.
 
Raporda, üye ülkelerin toplam nüfusunun 500 milyonu geçtiği AB'de,  geçen yıl toplam istihdamın 232,9 milyon kişiye ulaşarak tarihi rekor kırdığı  bildirildi.
 
AB ve Avro Bölgesi ekonomilerinin 2016'da yüzde 2 civarında büyüme  kaydettiği belirtilen raporda, AB üyesi ülkelere ekonomik temellerini  kuvvetlendirme çağrısında bulunuldu.
 
"Bu yıl tüm üye ülkelerde büyüme bekleniyor"
 
Rapora ilişkin Brüksel’de düzenlenen toplantıda konuşan Avrupa Birliği  Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, bu yıl tüm üye ülkelerde büyüme  beklendiğini, AB’de ortalama büyümenin 2017 ve 2018’de yüzde 1,9 oranında  gerçekleşmesini öngördüklerini kaydetti.
 
Raporda, kurtarma programının devam ettiği Yunanistan dışındaki 27 AB  üyesi ülke ekonomisi hakkında değerlendirmelerin yer aldığını belirten  Dombrovskis, "Avrupa ekonomisi daha rekabetçi, dayanıklı ve yenilikçi olmalı.  Gerçekleşen büyüme kapsayıcı olmalı ve bu büyümeyi tüm toplum hissetmeli."  ifadelerini kullandı.
 
Dombrovskis, gerekli yapısal değişikliklerle yatırımların önündeki  engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.
 
"Büyüme tüm topluma ulaşmalı"
 
İstihdam, Sosyal İşler, Beceriler ve İşgücü Hareketliliğinden sorumlu  AB Komisyonu Üyesi Marianne Thyssen da Avrupa’da ortalama işsizliğin yüzde 8  olduğunu belirterek, "Ekonomik toparlanma sürecindeyiz ama bu büyüme tüm topluma  ulaşmalı." dedi.
 
Uyguladıkları sosyal ve ekonomik programların başarılı olduğunu ifade  eden Thyssen, 2014 yılından beri Avrupa'da 6 milyon kişiye yeni istihdam  sağlandığını kaydetti.
 
"Kırılganlıklar devam ediyor"
 
Ekonomi ve Mali İşler, Vergilendirme, Gümrük Birliği'nden sorumlu AB  Komisyonu üyesi Pierre Moscovici ise "AB ekonomisi toparlanıyor ancak  kırılganlıklar devam ediyor. Bazı üye ülkelerde üretimden kaynaklı sıkıntılar  var. Avro Bölgesi’nde bir talep sorunu yaşanıyor." ifadelerini kullandı.
 
Moscovici, daha önce aşırı makroekonomik dengesizliğe sahip oldukları  için resmi süreç başlatılmış olan Hırvatistan ve Portekiz için bütçe açığı  sınırına uydukları gerekçesiyle bu sürecin bitirilmesi yönünde karar aldıklarını anlattı.

22 May 2017 - 17:44 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber