68 yıllık dev şirket 5 ayda battı

Malezya Hava Yolları ticari olarak bitti. Mart ayında okyanusta kaybolan 227 kişiye Ukrayna saldırısı da eklenince şirket iyice zarar etmeye başladı. Uçuşlar boş geçiyor. Günlük zarar ise 1.6 milyon dolar

MALEZYA

Hava Yolları ticari olarak bitti. Mart ayında okyanusta kaybolan 227 kişiye Ukrayna saldırısı da eklenince şirket iyice zarar etmeye başladı. Uçuşlar boş geçiyor. Günlük zarar ise 1.6 milyon dolar.
Malezya Hava Yolları deyim yerindeyse artık bitti. Bu yıl iki sansasyonel uçak kazası geçiren şirketin uçuşları artık bomboş geçiyor. Mart ayında Malezya’dan Çin’e giden uçaktaki 227 yolcunun akıbeti hala bilinmezliğini koruyor. Ukrayna’da firmanın uçağının düşürülmesi ise firmaya duyulan yolcu güveninin artık tamamen yok olmasına neden oldu.


Howard Üniversitesi profesörlerinden Oliver McGee’nin açıklamalarına göre havayolu şirketi boş uçuşlar nedeniyle günde 1.6 milyon dolar zarar ediyor. Şirket her ne kadar seyahat acentalarına verdiği komisyonları yükseltse de imajını kurtamadı.

FELAKET HAVA YOLLARI
Pekin’den Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a diğer havayolları 500 dolara uçmasına rağmen Malezya Hava Yolları 238 dolara uçuyor. Fakat buna rağmen uçuşlar boş geçiyor.

26 Ağu 2014 - 13:42 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber