'6 ay takside ayak uydururuz'

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanacak taksit sınırlandırmasının turizme etkisini değerlendirdi

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy CNBC-E'de yayınlanan Finans Cafe programına konuk oldu. Seyahat sigortasından erken rezervasyona, kredi kartına taksitli satışlardan turizm gelirlerindeki artışa kadar farklı konularda değerlendirmelerde bulunan Ulusoy şunları söyledi:
"Kasım ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le yapacağımız uygulama toplantısında erken rezervasyonun tarihini belirleyeceğiz. Geçmiş yıllarda nisan ayında sona eren bu kampanyalar gittikçe daha geriye geliyor. 5 yıldır sürdürdüğümüz erken rezervasyon uygulamasıyla erken ödüyorsunuz, kazanıyorsunuz ve programınızı yapıyorsunuz. Eskiden turizm sektörü 2 ay dinlenirdi şimdi artık 1 ay dinleniyor. Onu da kış turizmi ve kültür turları ile geçiriyor. Turizm ülkenin geleceği, iş veren ve istihdam yaratan endüstrilerin başında geliyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da 6 bin 707 yeni yatak, Antalya'da 30 bin yatak devreye girdi. Bu bir milyon kişi yapar. Böylece hem bizim kişi başı gelirimiz yükseliyor hem de yatak sayımız artıyor.
‘5 MARKA İLE MÜCADELE EDİYORUZ’
Kongre, kültür, sağlık ve cruise turizmi. Biz burada ürün çeşidimizi çoğaltırken marka yaratmaya çalışıyoruz. Türkiye dendiğinde ilk olarak İstanbul ve Antalya akla geliyor. Biz üçüncü markamızı ortaya çıkarıyoruz; Muğla. Sonra Aydın ve İzmir geliyor. 5 marka ile uluslararası arenada mücadele ediyoruz. Fransa, Paris, İtalya da Roma diyor. Türkiye ise 5'inci markasını devreye sokuyor. 38'i ulusal 12'si uluslararası 50 havalimanıyla çalışıyor. Türkiye'nin turizm gelirlerinin artmasını doğal görüyorum.
‘ŞİKAYETLERİNİZİ BİZE İLETİN’
Yazılı ve görsel basında seyahat sigortasına sıklıkla yer veriyoruz. 31 Aralık 2006'da bizim kanunumuz değişti ve seyahat sigortası devreye girdi. Yurtdışına giderken yahut içeride hangi turu alırsanız alın acenta size sigorta poliçesini imzalatmak zorunda. Her kim hangi seyahat acentasına giderse gitsin, ilk olarak bakanlıktan verilmiş seyahat acentası belgesine ve sigorta poliçesine bakmalı. Vatandaşlarımızın mağdur edilmesini istemiyoruz. İnternetin arkasına sığınarak, camın arkasına saklanarak mağdur ediyorlar. Bayram tatilinde de bunu yaşadık. 200'e yakın şikayet aldık. Vatandaşlarımız bize direkt müracaat edebilirler."
'FİYATLARDA ARTMA OLMAZ'
Ulusoy, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanacak taksit sınırlandırmasının turizme etkisini de değerlerlendirdi. Ulusoy, "Tatilin artık bir lüks değil de bir ihtiyaç olduğu anlaşıldı. Dolayısıyla taksitler 6 aya düşerse buna da ayak uydururuz. Biz ülkemizin tasarruf tedbirlerinden yanayız. Ama kazandıran bir sektörüz. İç turizmdeki canlılığın blokajla çözülmesi tarafında değilim. Biz kazandığımızı bu ölçüde vatandaşlarımıza da harcatmaya çalışıyoruz. Taksitlendirme 6 aya düşerse fiyatlarda artma olmaz" diye konuştu.

22 Eki 2013 - 23:18 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber