5 yılın en iyi startı

TBB Başkanı Aydın, KOSGEB destekli kredilere yoğun ilginin olduğunu belirterek, “Bankaların verdiği krediler yıl sonuna göre 57 milyar TL arttı. Kredi artışında 5 yılın en iyi başlangıcı” dedi

BANKALARIN KOSGEB’in faiz desteği sağladığı kredilere ilgisi yüksek çıktı. Son 15 günde, 60 bini aşkın dosyaya işlem yapıldı. Kısa süre içinde bankacıların masasındaki
40 bin dosyanın daha onaylanması bekleniyor. Kredi artışında son 5 yılın en yüksek başlangıcına imza atıldı.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, KOSGEB tarafından faiz desteği sağlanan krediler ile Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle sağlanan kredilere hem talebin hem de bankaların iştahının güçlü şekilde devam ettiğini söyledi. Aydın, hükümet tarafından büyümenin hızlandırılması ve istihdamın sürdürülmesi amacıyla kredi artışını destekleyen önemli kararların uygulamaya alındığını, bunların olumlu etkilerinin açık bir şekilde görüldüğünü kaydetti.
Düzenleme arzı etkiledi
Hüseyin Aydın, şöyle devam etti: “Faiz destekli kredi imkânlarında sağlanan iyileşme yanında, Hazine destekli KGF kefaletiyle sağlanan limitlerin önemli ölçüde artırılması ve borçlarını ödeyen veya ödeme niyetinde olan müşteriler için getirilen ek düzenlemeler, kredi talebi ile kredi arzını olumlu yönde etkiliyor. Bankacılık, faaliyetini sürdürebilir durumda olan işletmelere yapılandırma desteği ve yeni kredi vermeye devam ediyor.”
TBB Başkanı, “23 Mart itibarıyla krediler yıl sonuna göre 57 milyar TL arttı. Geçen yılın ilk 3 ayında TL kredilerdeki artış 24 milyar oldu. 2016’daki seyrin 2 katından daha fazla artış görüldü. İlk çeyrek itibarıyla yıl sonuna göre nominal artışta son 5 yılın en iyi başlangıcını yapmışız. Önümüzdeki günlerde bu trendin artarak devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Bankalar 15 günde 64 bin KOBİ’ye kredi kullandırdı
Hüseyin Aydın, KOSGEB tarafından faiz desteği sağlanan krediler için Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı ve Kredi, Halkbank, Vakıfbank, Finansbank ve Denizbank’ın aracılık edeceğini belirtti. TBB Başkanı, kredi kullandırma işleminin Mart ayının ikinci haftasında başladığını, son 15 günlük sürede 64 binin üzerine işletmeye kredi kullandırıldığını, inceleme aşamasında olan 40 bine yakın dosyaya ilişkin kararın da kısa sürede tamamlanmasının beklendiğini vurguladı. Aydın’ın verdiği bilgiye göre, bankalar ile kredi görüşmesine başlayan 191 bin işletme var.

30 Mar 2017 - 08:56 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber