3 yıl yatırım yapmayana şok! İptal edilecek

OSB'ler hakkında yeni düzenlemeler yolda. Bundan böyle 3 yıl yatırım yapmayanların arsası iptal edilecek

ÜRETİM Reform Paketi'yle Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) hakkında yeni düzenlemeler geliyor. OSB'de yeri olup 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi iptal edilecek. Buna göre, yatırımcılara 1 yıl içerisinde projesini üretip ruhsatını alma ve 2 yıl içerisinde de yatırımını tamamlama zorunluluğu getiriliyor.
Bunu yapmayan yatırımcıların tahsisi OSB yönetimleri tarafından iptal edilecek.
MAKSİMUM YÜZDE 25 KÂR MARJI
Bir diğer düzenleme ise OSB'lerde bulunan arsa satışları hakkında. OSB yönetimlerinin bugüne maliyetleri limitsiz arttırma hakkı bulunurken, yeni düzenlemeyle maksimum yüzde 25 kâr marjı ekleyebilecek.
HAREKETE GEÇİLDİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında bulunan 23 ilde olası sanayi parseli sıkıntısını gidermek için harekete geçti. Edinilen bilgilere göre Bakanlık OSB'lerdeki parsel sayısını çıkardı. Verilere göre başvuruda bulunan yatırımcıların talep ettiklerinin üzerinde parsel olduğu ortaya çıktı. Akşam'ın haberine göre, Bakanlık yetkilileri Batman, Diyarbakır gibi illerde bulunan OSB'lerin dolu olabileceğini kaydederken, Siirt gibi bazı illerde de boş arsa olduğu bilgisini verdi. Bu 23 ile OSB'lere yazı gönderildiği ve arsa alan ancak yatırım yapmayanların tahsislerin iptal edileceği ifade edildi.
GÜNCELLEME YAPILACAK
Parseli alan ancak kullanmayan yatırımcıların OSB'lerin yönetimi tarafından çıkarılacağı bilgisini veren yetkililer, kiralama bedellerinde de güncellemeye gidileceği bilgisini verdiler. Buna göre, yönetimin arsa maliyetinin yani arsa bedeli ve altyapı yatırımının toplamının % 25'ine kadar kâr payı koyabilecekler.
CAZİBELİ İLLERE 7 MİLYARLIK TALEP
BU arada Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin, "Dün (önceki gün) itibarıyla yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu. Bu miktar her gün artmaktadır" açıklamasında bulundu. Elvan, Cazibe Merkezleri Programı'na girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi. Program için başvurular 27 Şubat'ta sona eriyor.
1.400 HEKTAR BEKLİYOR
Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında bulunan OSB'lerde şu anda yaklaşık bin 400 hektar boş yer bulunuyor. Kalkınma Bakanlığı verilerine göre, ön başvurular kapsamında OSB içi ve dışı olmak üzere 400 hektarlık bir alana başvuru yapıldı. Yetkililer, bunun yanı sıra yaklaşık 300 parselin de iptal edilmesi için talimat yazıldığı bilgisini verdi.

24 Şub 2017 - 13:33 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber