2B'de başvuru süresi uzadı

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, Bakanlar Kurulu'nun, 2B ile ilgili müracaat süresini 3 ay uzattığını açıkladı. Babacan, Bakanlar Kurulu sonrası 2B ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu hakkında açıklamalarda bulundu.

Babacan, 2B uygulamasıyla ilgili müracaat süresinin uzatıldığını vurgulayarak, sürenin bu ayın sonunda dolacağını, ancak süreyi 3 ay daha uzattıklarını duyurdu. Babacan, şimdiye kadar başvuramamış vatandaşlara 3 aylık bir başvuru penceresi açıldığına işaret etti. Bayram tatiline de değinen Babacan, bugün, gece yarısından itibaren, 30 Ekim 2012 Salı günü 07.00'ye kadar otoyol ve köprülerin ücretsiz kullanılabileceğini söyledi. Babacan, “Ayrıca 25 Ekim Perşembe günü gece yarısı, yani çarşambayı perşembeye bağlayan gece başlayıp, 28 Ekim 2012 Pazar gecesi, gece 12.00'de bitmek üzere yine toplu taşıma hizmetleri de bu kapsamda karara bağlanmış durumda” diye konuştu. TAPDK KAPANIYOR Babacan, görüşülen bir başka yasa tasarısının “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat Kanunu”yla ilgili tasarı olduğunu ifade etti. “Burada aslında yapılan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nu (TAPDK) kapatıyoruz. Bu kurumun görevlerini üç bakanlık arasında dağıtıyoruz” diyen Babacan, söz konusu bakanlıkların Gıda Tarım ve Hayvancılık, Sağlık ve Maliye bakanlıkları olduğunu kaydetti. Babacan, üç bakanlığı yoğun şekilde ilgilendiren görev alanlarının, bakanlıklara dağıtıldığını bildirdi.

#

24 Eki 2012 - 01:31 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber