28 Şubat süreci sona ermedi

ALANYA Dayanışma Platformu (ALDAP), '28 Şubat Süreci'nin 15. yıldönümünde bir basın toplantısı düzenledi. ALDAP Başkanı Mustafa Güner, 28 Şubat'ı hukuksuzluğun ve sorumsuzluğun yıldönümü olarak tanımladı.

Aradan geçen 15 yıla rağmen 28 Şubat'çıların hala yargılanmadığını belirten Güner, "28 Şubat Süreci sona erdi diyenlere sormak lazım, darbeciler hesap vermeden bu sona erer mi? 28 Şubat, tam anlamıyla topluma karşı yapılmış bir darbedir. Adalet ve özgürlük yolu, darbe ve darbecilere tepki göstermeyi gerektirir. Demokrasinin 3 tane temel direği vardır. Birincisi haklar ve hürriyetler, ikincisi sivil irade, üçüncüsü de milli iradedir. Türkiye’de sistemin bu üç ayak üzerine bina edilmesini sağlayan yasal ve kurumsal bir zemin oluşturmak şart. Bunun tek başına Anayasayla sağlanması mümkün değil. Başta Anayasa’nın düzenlenmesi, ardından da onunla uyumlu çok sayıda yasal ve kurumsal düzenlemeler gerekmektedir" dedi.

#

29 Şub 2012 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber