15 milyon TL'lik proje kabul edildi

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında başvurusu kabul edilen 48 adet proje hayata geçiyor. 178 kişiye istihdam sağlanacak ve yaklaşık 6 milyon 350 bin TL hibe desteği verilecek olan projelerin KDV dahil yaklaşık değeri 15 milyon TL.

KIRSAL  Kalkınma Destekleri kapsamında Bakanlığımızca başvurusu kabul edilen 48 adet proje hayata geçiyor. 178 kişiye istihdam sağlanacak ve yaklaşık 6 milyon 350 bin TL hibe desteği verilecek olan projelerin KDV dahil yaklaşık değeri 15 milyon TL. Başvuruları 21 Ekim 2016 tarihinde başlayıp 29 Aralık 2016 günü sona eren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 11.Etap uygulamaları çerçevesinde başvurusu uygun görülen 48 adet projenin tamamı Bakanlığımızca kabul edildi. Başvurusu uygun görülen 48 pimi, 1 adedi ise Bilişim Sisprojenin; 38 adedi ( % 79'u) temi Yatırımı (Sürü Yönetim Çiftlik Faaliyetlerini Geliş- Sistemi) olarak gerçekleşti, tinne, 8 adedi Bitkisel Ürün Bu kapsamda Altıntaş'ta 13, İşleme, Paketleme ve Depo- Tavşanh'da 10, Aslanapa ve lama, 1 Adedi Yeni Sera Ya- Merkez İlçede 9'ar, Simav ve Gediz'de 3'er, Şaphane 'de ise 1 proje uygulanacak.Uygun görülen 48 başvurunun 39 adedi, özellikle kırsal alanda faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli çiftliklerce uygulanacak projelerden oluşuyor. Bir başka deyişle ilimizdeki 39 çiftliğe yaklaşık iki buçuk milyon hibe desteği verilecek. Böylelikle ülkemizin tarımsal kalkınmasının, kırsaldan başlanmasına katkı sağlanacak. İl Proje Değerlendirme komisyonu tarafından uygun bulunan yaklaşık 12 milyon 650 bin TL değerindeki 48 adet proje ile ilimizde (178 TKDK) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kişiye istihdam sağlanacak ve yaklaşık 6 milyon 350 bin TL hibe desteği verilecek. İlimizde bu projelerin uygulanmasıyla KDV dahil yaklaşık 15 milyon TL değerinde ekonomik bir hacim oluşacak. Önümüzdeki günlerde yatırımcılarla imzalanacak hibe sözleşmeleri sonrasında proje uygulamaları başlayacak

29 Nis 2017 - 18:02 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber