1 ayın zirvesine yükseldi!

Altının gram fiyatı, ons fiyatının yükselmesi ve dolar/TL'deki sınırlı artışın etkisiyle 99,38 lira ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı

DÜNaltının ons fiyatı 1.094 dolar seviyesinden güne başlarken, altın  fiyatları gün içerisinde gördüğü alımların etkisiyle 1.109 dolara kadar yükseldi.  Altında dün görülen bu talepte ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley  Fischer'ın güvercin tonda yaptığı açıklamalar etkili oldu. Bu sabah Çin Merkez Bankası'nın yuanın günlük referans kurunu yüzde  1,9 ile rekor hızda düşürmesi doları güçlendirirken emtia fiyatlarında düşüş  görüldü. Altının ons fiyatı bugün tekrar 1.094 dolara kadar geriledikten  sonra gelen tepki alımlarıyla, şu dakikalarda  1.113 seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın 100 TL'ye dayandı 

Hem ons fiyatındaki yükseliş hem de dolar/TL'nin 2,77'nin üzerine  çıkmasıyla altının gram fiyatı 99,38 liraya yükselerek 10 Temmuz 2015 tarihinden  bu yana en yüksek seviyesini gördü. Analistler, altında 1.148 doların direnç, 1.084 seviyesinin destek  olarak takip edileceğini belirtirken, altının gram fiyatında ise dolar/TL'deki  hareketin belirleyici olmaya devam edeceğini ifade ediyor.  

11 Ağu 2015 - 14:39 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber