Waldorf Alanya'da resmen açılıyor

Türkiye'de ilk olarak Alanya'da açılan Waldorf Özel Yaşam Okulları, resmi açılışını 17 Ekim'de gerçekleştirecek. Saat 16.00'daki resmi açılışın ardından davetliler için mangal şöleni düzenlenecek

ALANYA'DA velilerin kurmuş olduğu öğrenci merkezli Waldorf Özel Yaşam Okulları, 2016-2017 öğretim yılı için kapılarını açtı. Oba Mahallesi, Karakocalı Mevkii, Yaşam Caddesi'nde yaklaşık 10 dönüm arazi üzerine kurulu olan Waldorf Özel Yaşam Okulları portakal bahçeleriyle çevrelenmiş kampüsünde modern organik mimarisiyle tasarlanmış okul ve anaokullarındaki özel tasarlanmış derslikleri, atölyeleri, fen bilim laboratuarları, doğal akustik gösteri merkezi, açık ve kapalı spor sahaları ve çocuklara hareket alanı sağlayan geniş bahçeleri içerisinde barındırıyor. Özel Yaşam Okulları velileri ve öğretmenleri el birliğiyle 36 aydan başlayan ana sınıfları ve ilkokulu çocuklarını hayata hazırlamaya başladı.
ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ DERS PROGRAMI VAR
Waldorf Özel Yaşam Okulları'nın eğitimde izleyeceği yol, şöyle anlatılıyor: 
"Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) belirlemiş olduğu müfredat dâhilinde öngördüğü yazma, okuma, matematik ve hayat bilgisi gibi ana dersler Waldorf Pedagojisi yaklaşımıyla 'yaşayarak öğrenme' eğitim metotları uygulanmakta, çocuklar için 2 yabancı dil (İngilizce ve Almanca), müzik aleti eğitimi, el işçilikleri ve resim sanatı, doğa dersleri, bahçecilik ve tarım, tiyatro, sporla zenginleştirilmiş ders uygulamaları mevcut.
ÖĞRENCİLER BİLGİYE KENDİSİ ULAŞIYOR
Özel Yaşam Okulları programında ilave olarak yer alan sanat, müzik ve atölye dersleriyle çocukların gelişimine hizmet ederek, yaratıcılıklarını geliştirmesi hedefleniyor. Öğretmenler bilgileri hazır aktarmaz, farklı olarak çocukların algı, gözlem, tanımlama, işleme yetilerini geliştirerek işlenecek konuya sadece ışık tutar. Öğrenciler aktif olarak ders konusunu öğretmenin rehberliğinde işler. Böylece çocukların kendi iradeleriyle derslere katılımı sağlanarak, özgüvenleri, çok yönlü düşünme, kendini ifade etme ve yorum gücü kabiliyetleri geliştirilir. Öğrenciler bu yaklaşımla bilgiye kendisi ulaştığı için, ezberlemesine gerek kalmaz. Ders konusunu kavrayarak özümser. Derslerde çok yönlü ve bütüncül bir yaklaşımla edinilen bilgiler, gerçek hayatla tecrübelendirilerek pekiştirilir. Dersler özel tasarlanmış sınıflarda ve doğa ve bahçe de işlenir. Çocuklar okul gününün yaklaşık üçte biri açık havada birlikte oynayarak, sosyalleşme imkânı verilir.
WALDORF'TA EĞİTİM SEVGİYE DAYANIR
Waldorf Özel Yaşam Okulları'nın birinci ve ikinci sınıf uygulamasında klasik sınıf düzeninden çıkarak, Avrupa'da son 20 yıldır başarıyla uygulanan ve hızla yayılan 'Hareketli Sınıf Yöntemi'yle çocukların hareket ederek öğrenmeye dayalı sistemi hayata geçirildi. Bu okulun en belirgin özelliklerinden birisi, eğitimin sevgiye dayalı ortam yaratılması. Öğrencilerin aktif olduğu, düşünce özgürlükleriyle ders konuları mutlu işlemeleri ve okula severek gelmeleri sağlanıyor. Çocuklarda başarı baskısının yerini başarı özgürlüğü alıyor. Sınıf içerisinde bireyler yarıştırılmaz, kolektif hareket eder ve not yarışına girmezler. Not hedefler arasında değil. Çocukların uzmanlar eşliğinde bireysel ve ruhsal gelişimleri velilere düzenli olarak rapor edilir. Çocukların yetiştirilme sürecinde veliler aktif olarak dâhil edilir.
Dünya insanı yetiştirmeyi hedefleyen bağımsız bir veli kuruluşu olan Waldorf Özel Yaşam Okulları Türkiye’nin geleceği olan çocukları çok yönlü hayata yetiştiriyor. 
AMAÇ YAŞAYARAK ÖĞRENMEYİ SAĞLAMAK
Yaklaşık 100 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan, dünyada hızla yayılan ve 62 ülke de 1067 okulu ile resmi olarak tanınmış Uluslararası Waldorf Okulları'nın mezunları istatistiklere göre, lise bitirme ve üniversite giriş sınavlarında ülke ortalamaların üstünde bir başarıya sahip. Waldorf Okulları'nda bireylerin entelektüel gelişimleri kadar da, çocukları hayata hazırlamayı da ilke edinmiş durumda. Waldorf Okulları, 
doğaya, canlılara, insanlara, farklı kültürlere saygılı, aile bağları güçlü, özgüveni tam, sosyal, çevresiyle uyumlu, kendisiyle barışık, üretken, barışçıl ve vizyon sahibi dünya insanı yetiştirmeyi hedefliyor.
Eğitimin dışında hiçbir şekilde ticari, siyasi, ideolojik, din veya herhangi bir misyon amacı güdülmez. Ezberden uzak, yaşayarak öğrenmeye dayanan bu okullardaki amaç öğrencinin bilgiyi özümsemesi, kavraması, sebep ve sonucun bir bütüncül olarak algılaması üzerine kurulu. Waldorf Okulları'ndaki 
eğitim tüm klasik derslerin yanı sıra birinci sınıf itibariyle 2 yabancı dille başlayan ve müzikal, sanat, el sanat dersleri ile üniversite girişine kadar öğrenimi destekleyen/ve zenginleştiren bir eğitim sistemi. Bu sistemde öğrenciler de üretkenlik ve kişisel yeteneklerini keşif etmeleri için uygun eğitim ortamı sağlanır. Öğrenci merkezli bir eğitim uygulanır. Her öğrenci eğitim süreci boyunca birey olarak ele alınır ve kişisel gelişimine göre ilave çalışmalara tabi tutulur.
BAŞARILAR ULUSLARARASININ ÜZERİNDE
Finlandiya milli eğitim sisteminin Waldorf pedagojisi üzerine yapılandırıldığı biliniyor.  Bu ülke 'Çocuk eğitim için değil, eğitim çocuk için olmalıdır' kilit sorusuyla yola çıkarak eğitim sistemlerinde köklü reformlara gitmiş durumda. En son 2009'da açıklanan 'PISA Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı' listesinde yine Avrupa’nın zirvesinde yerini aldı. Kuzey Amerika 160 Waldorf okullarının sadece 40 tanesi dünya teknoloji ve bilişim merkezi Silikon Vadisi bölgesinde yer alıyor. Burada Waldorf öğrenci ve velilerin yüzde 75’i bilişim devleri gibi şirketlerde üst düzey yönetici ve bilim insanlarından oluşuyor. 2006 PISA (OECD) değerlendirme sonuçlarına göre, Avusturya’da yapılan incelemelerde, özellikle Waldorf Okulları'nın öğrencilerinin fen bilim derslerinde, uluslararası genel ortalamaların çok üstünde başarı gösterdikleri tespit edildi. Uluslararası Waldorf Okulları ve pedagojisinin başarılarını uzunca sıralamak mümkün."

13 Eki 2016 - 22:17 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber