TED’den uluslararası başarı

TED Alanya Koleji öğrencileri, matematiğe olan ilgiyi arttırmak için her yıl uluslararası ölçekte düzenlenen ve Waterloo Üniversitesi tarafından organize edilen Pascal, Cayley and Fermat Uluslararası Matematik Yarışması’na damga vurdu

Meryem KANBEROĞLU

MIT ve Stanford gibi prestijli üniversitelerle rekabet halinde, saygın bir üniversite olan Waterloo Üniversitesi’nin düzenlediği Pascal, Cayley and Fermat Uluslararası Matematik Yarışması’na katılan TED Alanya Koleji öğrencileri, elde ettikleri başarılarla Alanya’da ilklere imza attı. TED Alanya’nın 9, 10, 11. sınıf düzeylerinde katılım gösterdiği İngilizce yapılan matematik yarışmasında 9. sınıf öğrencilerinden İdil Kamaz, madalya ve üstün başarı belgesi, Ayşe Sinem Kayır ile Ozan Rüştü Bezen de üstün başarı belgesi aldı. 10. sınıf öğrencileri Eylül Ülker madalya ve üstün başarı belgesi alırken, Berke Püre ile Nil Gökçe Üstün Başarı Belgesi aldılar. 11. sınıf öğrencisi İrem Erdem ise madalya ve üstün başarı belgesi almaya hak kazandı. Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan TED Alanya Koleji Genel Koordinatörü Kamil Okuroğlu "Saygınlığı uluslararası akademik dünyada kabul edilen bir üniversitenin matematik gibi olmazsa olmaz bir alanda düzenlediği yarışmada öğrencilerimizin elde ettiği sonuçlar, okulumuzda verilen eğitimin niteliğini ve köklü bir geleneğe dayandığını ortaya koymaktadır. TED Alanya Koleji elde ettiği başarılı sonuçlarla zirvedeki yerini sağlamlaştırmış ve Alanya’da ilk kez lise öğrencileri bu sınavlarda ülkemiz sınırlarının dışına çıkmayı bilmiştir. Yarışmada okulumuz öğrencileri toplamda 3 madalya, 7 üstün başarı belgesi alarak büyük bir başarı sergilemiş ve TED Alanya Koleji'nde verilen akademik eğitimin niteliğini ortaya koymuştur" dedi.

26 Nis 2017 - 23:17 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber