TED JMUN'a katıldı

TED Alanya Koleji Yabancı Diller Bölümü İngilizce Departmanı, katıldığı ulusal ve uluslararası çalışmalarla, elde ettiği başarılarla ve kazandığı deneyimlerle göz dolduruyor

BUNUN en somut örneklerinden biri de Junior Model United Nations (JMUN) çalışmaları. TED Alanya Koleji Ortaokulu'nda Yabancı Diller Bölümü’nün sorumluluğunda sürdürülmekte olan Junior Model United Nations (JMUN) çalışmaları, öğrencilerin önemli dünya meseleleri konusunda bilgi sahibi olmalarını, araştırma, tartışma ve yazma yoluyla bu meselelere gerçekçi çözümler bulabilmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş Birleşmiş Milletler’in (BM) simülasyonu. Konferansın resmi dili İngilizce olduğundan JMUN programı, kazanmış oldukları dil becerilerini son derece üst düzey konularda kullanma olanağı bulan öğrencilerin İngilizcelerinin hızla gelişmesine katkıda bulunuyor. Bu hedefle öğrenciler formatör öğretmenleri Bayram Tok eşliğinde tüm yıl süren gerek kulüp saatlerinde gerekse hafta sonları yaptıkları çalışmaları İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Geliştirme Vakfı Okulları tarafından düzenlenen '7'nci JMUN Konferansı'na, Makedonya ve Uruguay delesayonu olarak 'Home is here' teması altında mevcut mülteci konularına çözüm önerileri bulmak amacıyla katıldı. Türkiye’nin 20’den fazla faklı okullarından gelen öğrencilerin katıldığı konferansa TED Alanya Koleji'nden 6, 7, 8'inci sınıflardan 11 öğrenci katıldı.
'EĞİTİMİN İÇİ DOLDURULMALI'
Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Ortaokul-Lise Müdürü Kamil Okuroğlu, “Bir özel okulun olmazsa olmaz niteliklerinden biri de okulda verilen yabancı dil eğitimi. Bizim önemsediğimiz şey ise tüm bunların yanında verilen bu eğitimin niteliği ve içinin ne ölçüde doldurulduğu. İşin bu kısmı ise özveri ister. Öğrencilerimiz ve İngilizce Öğretmenimiz Bayram Tok, bütün yıl boyunca sürdürdüğü ekstra çalışmalarla bu özverinin en canlı kanıtı olmuşlar ve okulda verdiğimiz eğitimin içini doldurmuşlardır" diyerek Yabancı Diller Bölümü’ne teşekkür etti.

10 May 2016 - 22:10 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber