Darüşşafaka yeni öğrencilerini alacak

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavlarına başvurular, 29 Mayıs'a kadar kabul edilecek.

Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, giriş sınavı hakkında bilgi verdiği sınav tanıtım toplantılarını nisan ayında 22 ilde gerçekleştirdi. Bu eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 68 ilden 954 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. Darüşşafaka Giriş Sınavı belirlenen 20 ilde, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Anadolu'nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri Darüşşafaka tarafından karşılanacak. Öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda, Türkiye İş Bankası'nın sosyal sorumluluk projesi "81 İlden 81 Öğrenci" kapsamında, her ilin sınav birincisinin eğitim giderleri bu banka tarafından karşılanacak. TC vatandaşı olan, annesi veya babası hayatta olmayan, ailesinin maddi durumu öğrenimini sürdürmesine yeterli olmayan, 2002 sonrası doğan, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olan, sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmayan öğrenciler sınava katılmak için 29 Mayıs'a kadar başvurabilecek.

#

07 May 2013 - 14:25 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber